RVAtors forming team Foto: Facebook
Genforening 2020

Genforeningen fejres i luften

Der er god grund til at holde øje med himlen over Sønderjylland på Genforeningsdagen 15. juni. I dagens anledning sætter fem fly fra flyteamet RVAtors Forming Team i Roskilde kursen mod Sønderjylland og flyver over en række steder, der har særlig tilknytning til Genforeningen.

Turen starter i Aabenraa kl. 15 og slutter i Sønderborg ca. kl. 17.45. På udvalgte steder undervejs underholder piloterne med cirkel- og røgformationer. Flyene er af typen Vans Aircraft RV-6 og RV-4.
Herefter fortsætter turen mod nord over Haderslev, Christiansfeld, Hjelsminde, Skamlingsbanken og Koldinghus. På denne del af ruten passerer flyene bl.a. Frederikshøj ved Christiansfeld, hvor Christian X i 1920 red over den gamle grænse.

Så fortsætter turen mod vest langs Kongeåen til Skibelund Krat, som var et samlingspunkt i for dansksindede i tiden omkring Genforeningen. Derpå drejer flyene mod syd og passerer Ribe, Skærbæk, Husum-Ballum, Højer og Tønder. Lige nord for Tønder flyver flene over Zeppelinbasen fra 1. Verdenskrig.
Herfra styrer flyene mod øst og flyver over Padborg, Kollund, Rønshoved, Broager, Dybbøl Banke og Sønderborg.
Se flyveruten og cirkatider herunder

Køb en genforeningsplakat her