Kultur

Sven Erik Ravn fortæller anekdoter

I forbindelse med Lokalhistorisk Forening for Vojens-områdets generalforsamling torsdag den 27. februar 2020, vil der være et fordrag med Sven Erik Ravn.
Han vil under teamet “Sønderjysk Humor – osse for danskere” fortælle historier og anedoter. Svend Erik Ravn vil fortælle om at han har bevis for dette:
“idet en busfuld gæster fra Gladsakse var indlagt til verdenspremieren på Agerskov Kro. Det første jeg her blev spurgt om var: – Nu taler du vel, så vi kan forstå det? Ja, de var forståeligt nok bange for at det hele skulle være på sønderjysk dialekt. Nej, det var det ikke, og det er jo netop en af ideerne med bogen og foredraget, at det skal forstås osse af danskere – selvom de undervejs lærte noget om den særlige sønderjysk humor. Og nogle enkelte sønderjysk nøgleord. Det gælder om at komme ud af boksen. Og det blev til mange gode grin. Dertil kommer så, at jeg fortæller nogle af de mest morsomme anekdoter, som findes i bogen. Der er virkelig mange perler blandt de mange bidrag, som er leveret og som er bogens rygrad. Det tager en time, og du skal ikke deltage, hvis du ikke har kræfter til at grine det meste af tiden”

Kort om Sven-Erik Ravn:
Sønderjyde, født 1945 i Gram. Uddannet journalist og tidligere ansat ved Dannevirke, Vestkysten og Jydske Tidende. Siden 1990 selvstændig freelance med bl.a. information og PR som speciale.
Har skrevet, redigeret og udgivet flere bøger, bl.a. Sønderjysk Mad m.m., der er udkommet i flere oplag.
2003 – 2015 redaktør og udgiver af det sønderjyske satire tidsskrift æ Rummelpot.

Generalforsmalingen og foredraget afvikles klokken 19.00 på Danmarksgade 16 i Vojens