Foreninger

Spændingen stiger i Sommersted

Spændingen stiger på brandstationen i Sommersted De 15 frivillige nødbehandlere og akuthjælpere ved Sommersted Frivillige Brandværn er nemlig blandt de nominerede til Region Syddanmarks frivillighedspris – en pris som uddeles den 25. i denne måned.

Prisen uddeles for at hylde de mange frivillige, der hver dag yder en kæmpe indsats i regionen, og i Sommersted stiller de frivillige nødbehandlere og akuthjælpere ikke blot deres tid til rådighed – de har også selv sikret finansiering af deres køretøj.
Region Syddanmarks frivillighedspris uddeles, som sagt, den 25. april, og det er tredje gang, at regionen uddeler prisen. Der er i år fem nominerede, der konkurrerer om en hovedpris på 50.000 kr. og to øvrige priser på 10.000 kr.
Blandt de nominerede er altså nødbehandlerne og akuthjælperne ved Sommersted Frivillige Brandværn. Herom skriver regionen:
”15 frivillige nødbehandlere og akuthjælpere rykker ud ved alle former for 112-udkald i Sommersted og omegn nat og dag. De er ofte de første på stedet og yder akuthjælp, indtil ambulancen er fremme. Behandlerne har en akutbil med udstyr finansieret af lokale midler, ligesom driften af ordningen også har været finansieret lokalt indtil 2018, hvor de er begyndt at få økonomisk støtte fra regionen. Ordningen har eksisteret i 14 år og er dermed den ældste akuthjælper-ordning i Region Syddanmark. I 2017 rykkede nødbehandlerne ud 132 gange”.
Regionsrådsformand Stephanie Lose er formand for den dommerkomité, som skal fordele priserne.