Bård Finne scorede sit første mål for SønderjyskE Foto: Svend Anker Iversen
Fodbold

SønderjyskE vandt på Amager

Onsdag aften spillede SønderjyskE den første af to kampe mod Fremad Amager i kvartfinalen af årets pokalturnering.
Det endte med en smal sejr på 2-1 i Sundby Idrætspark, i en kamp hvor Fremad Amager, som sidste år slog FC Midtjylland og i senest i december ekspederede Brøndby ud af turneringen, spillede friskt til kampen igennem.
De forsvarende pokalvindere kom godt fra start og pressede første divisionsholdet tilbage, uden det blev farligt. Modsat slog hjemmeholdet igen og i store dele af kampen skiftede holdene til at være i teten.
Tættest på scoring var Fremad Amager endda i to omgange, først ramte et frispark den ene opstander og bolden trillede langs bagom Nicolai Fløs på mållinjen og forbi den anden. Senere spillede værterne sig flot igennem SønderjyskE’s forsvar, men afslutningen tog indersiden af den fjerne stolpe.
Efter 37 minutter åbnede den nytilkomne angriber Bård Finne sin målkonto i SønderjyskE, da han sled sig fri i feltet og sparkede bolden imellem benene på hjemmeholdets målmand.
I anden halvleg var begge hold atter målsøgende og direkte i spillet. Det blev dog Fremad Amager der kunne juble først, da Maxime Soulas efter 65 minutter blev spillet fri uden for feltet, han sparkede behersket udligningen i nettet.
Herefter begyndte begge hold at ændre på holdopstillingerne, blandt andet foretog SønderjyskE en firedobbelt ind-/udskiftning.
Med blot fem minutter tilbage af den ordinære spilletid, modtog Victor Mpindi bolden på kanten af feltet. Han havde i første halvleg prøvet aflutninger, uden det store held, Mpindi lagde bolden til rette for sig selv og sparkede med indersiden bolden ind helt ude ved stolpen.
Dermed kunne SønderjyskE tage en 2-1 sejr med hjem til Haderslev inden returopgøret den 11. marts.