Jeppe Simonsen Foto: Svend Anker Iversen
Fodbold

SønderjyskE slog Horsens

Inden dagens Superligakamp på udebane mod AC Horsens, ville en sejr give fordel i mandagens kamp mod AaB i kampen om syvendepladsen.
SønderjyskE ville med de tre point i dagens kamp kunne klare sig med uafgjort, og dermed forlængelse af sæsonen i en kamp på udebane mod AGF.

SønderjyskE kom godt fra start af kampen og havde muligheden for føringen, da Mads Albæk fra omkring 30 meter sparkede mod mål. Men i Horsens målet fik Matej Delac parreret til hjørne.
I den anden ende var Stefan Gartenman tæt på selvmål, da han ville spille bolden tilbage til Lawrence Thomas, men den gk forbi målet.
Efter et par hjørnespark spark til hjemmeholdet og en clearing som Marc Dal Hende ikke ramte rigtigt, kunne Alexander Ludwig bringe AC Horsens på 1-0, da han kom først på returen.
SønderjyskE jagtede udligningen, men Horsens slog fra sig og havde et par muligheder uden dog at blive rigtig farlige.
Sådan forløb resten af halvlegen og hjemmeholdet kunne gå til pause med føringen.

Efter knap en times spil, hvor Horsens efter pausen pressede på, sparkede Marc Dal Hende en lang bold frem fra eget felt.
Haji Wright jagtede bolden som blev spillet tilbage til Matej Delac, hans første berøring blev ikke god og da han ville tage kontrol over den gled målmanden. Wright tog bolden og driblede ind midt i feltet og afsluttede. Den gik via en forsvarer på stregen ind i nettet til 1-1.
Herefter var kampen helt lige indtil der manglede et kvarter. Bård Finne får fat i bolden på midten af banen, han løber mod målet og spiller Jeppe Simonsen fri i feltet, Simonsen sparker med venstre bolden ind langs den nærmeste stolpe og bringer SønderjyskE på sejrskurs 2-1.
Horsens prøvede at komme tilbage i kampen, men det lykkedes ikke og SønderjyskE sætter de tre point ind på kontoen og bringer sig dermed foran AaB i kampen om Europa playoff kampen. Dermed kan de lyseblå nøjes med uafgjort når netop AaB kommer til Haderslev mandag klokken 14.00.