Lawrence Thomas Foto: Svend Anker Iversen
Fodbold

SønderjyskE slog FC Midtjylland

I det fodboldglade England plejer der før sæsonen starter at være en kamp mellem pokalvinderne og mestrene. Denne kamp spilles ofte en uge før sæsonstarten.
I årets 3F Superliga lagde pokalvinderne fra SønderjyskE græs til sæsonpremieren mod mestrene fra FC Midtjylland.
Hjemmeholdet gav debut til målmanden Lawrence Thomas og angriberen Haji Wright, begge viste hvorfor klubben har hentet dem i sommerpausen.
Australske Lawrence holdt nullet i sin første kamp, og viste gode takter i målet. Hans første boldberøring blev lidt febrilsk sparket ud over sidelinjen, men efterfølgende ramte han medspillere og viste gode og sikre evner til at redde og gribe bolden.
I den anden ende fik amerikanske Haji Wright debut efter en times spil, han kvitterede med en scoring efter at være spillet i dybden på midterlinjen. Wright løb fra Erik Sviatchenko og med en lille finte fik han Jesper Hansen ud af balance og sparkede bolden ind via den ene stolpe.
Inden da havde Alexander Bah bragt SønderjyskE foran med 1-0, da han efter et indkast langt ind i gæsternes felt, fik en nedfaldsbold som blev sparket ind i det lange hjørne med ydersiden.
Det blev dog i første halvleg en “typisk” sæsonstart, hvor begge hold skulle finde en rytme i spillet. Efter en halv times spil blev der løsnet op og begge hold lagde et større pres på hinandens felter, dog uden at blive rigtige farlige.
I anden halvleg fik FC Midtjyllands Anders Dreyer, den første chance, hvor han sparkede på stolpen og bolden trillede på tværs af linjen og endte med et målspark.
Halvlegen bød på masser af chancer i begge ender, blandt andet ved Anders K Jacobsen som satte hovedet på et indlæg af Mads Abæk, men i målet fik Jesper Hansen pareret.
I den anden ende fik hjemvendte Pione Sisto også vist prøver på sit talent, da han med en afslutning på kanten af feltet fik Lawrence Thomas i målet ud i fuld længde til redning.
SønderjyskE gav comeback til Marc Dal Hende, som især i første halvleg prøvede at gøre sig spilbar og ønskede at få bolden. Han havde masser af plads, men i anden var den mere begrænset.
Et par gange undervejs i kampen, blev der desuden tjekket kendelser med VAR, som er nyt i Superligaen, uden der var noget at ændrer.