Nyheder

Senioridræt: Din invitation gør forskellen

Venner, familie og naboer skal med ud og dyrke motion i uge 38, hvor medlemmerne i Haderslev Kommunes idrætsforeninger inviterer løs i deres nærmeste omgangskreds. En helt ny undersøgelse viser, at det netop er de personlige invitationer, som får folk i gang.
Mange motionsfællesskaber er hårdt ramt på fremmødet i disse corona-tider, også selvom myndighederne ikke fraråder at dyrke motion, så længe man tager de nødvendige forholdsregler.
Den nye ”Tag en ven med”-kampagne, som kører i fem kommuner fra mandag d. 14. september, skal få folk til at myldre til senior-idræt igen. Svend Lassen Holm på 77 år fra Vojens er en af dem, som tidligere har haft stor glæde af at blive inviteret med til idræt.
”Min kone døde af kræft, og så spurgte Erling mig, om jeg ikke skulle med ud og spille krolf. Det ved jeg ikke om er noget for mig. Jo sagde han, kom så. Og det var simpelthen lykken, det er jeg glad for. Jeg kom videre og ud blandt mennesker igen. Man føler sig på hjemmebane, når man kender nogen deroppe,” siger Svend Lassen Holm.
Og der er netop gode erfaringer med, at det er de nærmeste, som inviterer med. En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet blandt 1.000 inaktive viser, at det især er invitationerne fra ens nærmeste omgangskreds, som kan trække folk afsted. Bag Tag en ven med-kampagnen står Bevæg dig for livet – Senior, som er et samarbejde mellem DIF, DGI, Dansk Arbejder Idrætsforbund og Haderslev Kommune.
”Det kan være en stor udfordring at komme afsted første gang til en idræt, hvis man ikke kender nogen – og måske især i de her corona-tider. Men vores erfaringer er, at det hele bliver mere overskueligt og trygt, hvis man følges med én, som man kender. Derfor er vi glade for, at flere foreninger i kommunen bakker op”, siger Dorte Lange, som er lokal projektleder i Bevæg dig for livet – Senior.
Foreninger kan fortsat nå at være med. Håbet er, at tilgangen bliver en fast del af rekrutteringen i foreningerne, fordi det er nemt og givtigt.

Fakta: Bevæg dig for livet
Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er målet i det historiske samarbejde, DGI og DIF har indgået med TrygFonden og Nordea-fonden om opfyldelsen af en ny, ambitiøs vision for dansk idræt: Bevæg dig for livet. Visionen er den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie.