Emil Frederiksen Foto: Svend Anker Iversen
Fodbold

SønderjyskE præsenterer nye spillere

Søndag hentede SønderjyskE først den australske målmand Lawrence Thomas, senere offentliggjorde klubben at den amerikanske angriber Haji Wright var blevet hentet i VVV-Venlo.
Idag blev det så offentliggjort at Emil Frederiksen der i foråret har været på leje fra Heerenveen har lavet en kontrakt frem til 31. december 2023.

Haji Wright
Angriberen er 22 år og blev hentet til Europa af Schalke 04, dog uden den store succes. Derfor skiftede han sidste sommer til VVV-Venlo i den hollandske Æresdivision.

“Det er en spiller, der har haft nogle vanvittige forudsætninger, og som stadig har det, men han mangler det endelige gennembrud i en liga. Her har vi i flere sæsoner vist, at vi har været gode til at tage spillere ind, som man kan se kan en masse ting, men lige mangler den sidste kode til at knække det, før det kan komme ud i fuldt flor, og det er Haji Wright et godt eksempel på”, fortæller sportschef Hans Jørgen Haysen og tilføjer:

” Vi får en spiller, der har noget størrelse, og på den måde er han en anderledes angriber, end dem vi har i forvejen. Han skal tage konkurrencen op med Peter Christiansen og Anders K. Jacobsen, men han giver os også nogle andre strenge at kunne spille på i kraft af sin fysik og højde, hvilket har været vigtigt i profilen. Vi glæder os til at bygge på ham og udvikle ham yderligere i vores setup”

“Selvom jeg kun er 22 år, har jeg spillet mange år i Europa. Blandt andet i Bundesligaen og Æresdivisionen. Det har jeg lært rigtig meget af, og jeg vil tage alle mine erfaringer med til min tid i SønderjyskE, fortæller amerikaneren og fortsætter:
“Jeg er en stor og stærk fodboldspiller. Derudover har jeg en fin teknik, mens jeg er god til at afslutte, når jeg får chancen foran mål. Derudover har jeg en masse energi på banen, og jeg er en meget dedikeret spiller”
Haji Wright har mange mål med mit ophold i SønderjyskE. Først og fremmest ønsker han at vinde en masse kampe, som gerne skal ende med at vinde nogle trofæer. Dette håber han at bidrage med ved at score en masse mål.

Haji Wright har spillet 50 ungdomslandskampe for USA – senest for U23-landsholdet i 2019.

Amerikaneren har fået en toårig kontrakt med option på yderligere et år.

FAKTA
Navn: Haji Wright
Position: Angriber
Født: 27. marts 1998 (22 år)
Land: USA
Højde: 193 cm.
Tidligere klubber: LA Galaxy Academy, NY Cosmos, Schalke 04, SV Sandhausen, VVV-Venlo

Emil Frederiksen:

Han scorede pokalturneringens flotteste mål i kvartfinalen mod Randers FC.
Foruden dette mål havde Emil Frederiksen stor succes i SønderjyskE , hvilket udmyntede sig i at klubben har valgt at købe ham fri fra Heerenveen i Holland.

Sportschef Hans Jørgen Haysen glæder sig over, at det er lykkes at veksle lejeaftalen til en SønderjyskE-kontrakt.

– Lige fra vi lejede ham i vinter, har vi sagt, at vi forhåbentligt kunne og skulle udløse den klausul, vi fik i lejeaftalen for at gøre ham til SønderjyskE-spiller, og efter nogle forhandlinger frem og tilbage er alle parter nu blevet enige om betingelserne, og det glæder os meget, at vi nu har ham på en længere kontrakt i SønderjyskE, for det er en spiller, som vi tror meget på.

– Vi har en strategi om, at vores hold skal bestå af unge spillere fra vores eget akademi, der skal styrkes og støttes af ældre og rutinerede spillere, og hvis vi skal hente unge spillere udefra, skal det være fordi, de er kæmpe talenter – og det er Emil Frederiksen.

– Vi havde høje forventninger til ham, da han kom, og vi har også fået syn for sagen i løbet af foråret. Han har et vidunderligt blik for spillet, og han har et utroligt venstreben, der både kan bidrage med mål og assister. Jeg er sikker på, at han kommer til at lave mange flere mål, når han får endnu mere selvtillid og flere spilleminutter, for han har faktisk det, der skal til for at blive en profil i 3F Superligaen, og jeg kan godt se ham blive en god case for os rent forretningsmæssigt, når han har været her en sæson eller to, siger Hans Jørgen Haysen.