Emil Holm Foto: Svend Anker Iversen
Fodbold

SønderjyskE klar til endnu en pokalsemifinale

Til torsdagens returopgør i pokalkvartfinalen mellem SønderjyskE og Fremad Amager, havde hjemmeholdet vandt at bænke flere af profilerne, ligesom det var Niels Lodberg der agerede på sidelinjen, på grund af en karantæne til Glen Riddersholm.
Efter 2-1 sejren for en måned siden på Amager var der lagt op til et avancement til semifinalerne, der skulle også gå 12 minutter før hjemmeholdet punkterede udeholdets forsøg på at spille sig videre.
Haji Wright modtog bolden på kanten af feltet og trak ind i banen, han afsluttede ved den nærmeste stolpe og bragte SønderjyskE på 1-0.
Herefter prøvede begge hold at sætte sig på kampen og det kom til enkelte chancer i begge ender. Tættest på var Fremad Amagers Momo Fanye Toure, han blev spillet helt fri foran mål, men afslutningen gik over Nicolai Fløs mål.
Blot få minutter efter fik Bård Finne tilkæmpet et hjørnespark i den anden ende. Han sparkede selv og fandt Emil Holm, backen steg til vejrs og snittede bolden i nettet til 2-0, som var stillingen ved pausen.
Blot to minutter inde i anden halvleg, kom der lidt spænding tilbage i kampen, da bolden blev sparket op på Emil Holms arm, dommeren pegede på pletten og Markus Bay sparkede reduceringen i nettet.
Emil Holm gjorde dog skaden god igen da han i det 55. minut sparkede bolden ind fra kanten af feltet til føring 3-1. Svenskeren havde inden dagens opgør ikke scoret i lyseblåt. Men han endte som dobbelt målscorer.
Anden halvleg bar præg af at føringen havde slukket håbet hos udeholdet. Der endda måtte slutte kampen med ti spillere på banen. Målmand Jacob Prytz Larsen blev i flere omgange behandlet for en skade, der til sidst betød at han overlod målet til markspiller Thor Lange, da holdet havde brugt alle indskiftere.
Kampen blev spillet i kraftig regn og vedvarende blæst, som på et tidspunkt var så kraftig at frivillige og sikkerhedspersonale fjernede reklamer rundt om for at sikre spillerne.
I de sidste minutter blev Emil Frederiksen spillet fri med en hælaflevering af Emil Holm, Frederiksen sparkede bolden i nettet ved den fjerne stolpe, til slutresultatet 4-1.
SønderjyskE gav debut til unge Isak Jensen og comeback til Adama Guirra.