Fodbold

SønderjyskE henter profil i HB Køge

Superligaklubben SønderjyskE har købt 20-årige Alexander Bah i HB Køge. Offensivspilleren har skrevet kontrakt frem til sommeren 2023.

Superligaholdet fra Sønderjylland har været på indkøb i 1. divisionsklubben HB Køge, og sønderjyderne bliver nu forstærket med det 20-årige offensivtalent Alexander Bah.

Alexander Bah har været fast mand hos HB Køge de seneste to sæsoner, siden han skiftede fra Næsby som 18-årig, og i 2017 fik han debut på U20-landsholdet og blev kåret som Årets Talent i HB Køge.

Nu gælder det så superligaen og SønderjyskE, hvor Bah har fået en femårig kontrakt.

– Det er en spiller, vi har fulgt rigtig længe. Vi ville gerne gøre noget i offensiven, og nu får vi en spiller til kantpositionen, men han kan også spille angriber, og han har klart været vores førstevalg, så det er dejligt, at han nu bliver SønderjyskE-spiller, siger sportschef Hans Jørgen Haysen.

SønderjyskE-fansene kan se frem til at se en spiller med masser af krudt og klassiske SønderjyskE-dyder.

– Han er en powerspiller og en tovejs-spiller. Han har masser af løb, masser af ærgerrighed og masser af gå på mod i sit spil. Han har det udtryk, som vi også gerne vil have i vores kampe, siger Haysen, der har store forventninger til den unge spiller.

– Han er kun 20 år, men han har allerede rigtig mange divisionskampe og også U-landskampe, så det er en spændende spiller, der kan gå endnu mere frem i et setup som vores, mener sportschefen.

Alexander Bah ser frem til at prøve kræfter med superligaen efter to år i HB Køge.

– Jeg har en rigtig god mavefornemmelse. Jeg er rigtig glad for at have skrevet med SønderjyskE. Jeg er sikker på, det er et godt match, så det glæder jeg mig til.

– SønderjyskE har vist interesse i rigtig lang tid, og jeg har hele tiden tænkt, at det vil være et rigtig godt match. Spillestilen passer godt til mig, og derfor blev det SønderjyskE, siger Bah.

Alexander Bah møder ind i SønderjyskE tirsdag formiddag, og han kommer til at få rygnummer 9.