Emil Holm Foto: Svend Anker Iversen
Fodbold

SønderjyskE førte men endte med nederlag

Den netop overståede landsholdspause virkede til at have været brugbar for SønderjyskE”s midlertidige træner Simn Poulsen.
Fra starten af kampen stod holdet solidt i forsvaret, med tre midtstoppere og to wingbacks. Allerede efter blot to minutter kunne hjemmeholdet med lidt held have været i front. Men Emil Holms afslutning blev reddet af Jacob Rinne.

Efterhånden som første halvleg skred frem, blev det gæsterne der overtog taktstokken og lagde et pres på SønderjyskE.
Det var dog hjemmeholdet der først kom på tavlen, da Faris Moumbagna blev sendt dybt, angriberen blev tacklet på kanten af feltet og efter et VAR tjek, kunne dommer Peter Kjærsgaard dømme straffespark.
Emil Holm lagde bolden på straffepletten og han sparkede bolden fladt ind til vestre for sig selv.
Føringen holdt dog kun i små fire minutter, inden Louka Prip sparkede udligningen i nettet.
Trods muligheder i begge ender kom der ikke flere scoringer.

Efter pausen var det igen AaB der lagde et pres på hjemmeholdet, efter 54 minutter sparkede Kasper Kusk bolden ind til 2-1, da han stod umarkeret i feltet.
SønderjyskE jagtede udligningen og havde i to omgange muligheden.
Først afsluttede Victor Ekani Mpindi, i det 61. minut, fra kanten af feltet, afslutningen havnede ved Rilwan Hassan som sparkede bolden forbi Rinne i målet, men bolden trillede langs mållinjen og blev herefter i flere omgange clearet til hjørnepark.
Blot små syv minutter efter blev Faris Moumbagna  igen sendt afsted i dybden, hans afslutning ramte overliggeren, til stor ærgrelse for angriberen, der fik sin første superligastart.
SønderjyskE blev ved med at jagte udligningen, men der var ikke mere at skyde med og i de sidste minutter lukkede Louka Prip kampen, da han modtog bolden fra Anosike Ementa der trak på tværs af feltet og Prip trak den anden vej og sparkede scoringen ind bag Lawrence Thomas, der ikke fik meget hjælp af forsvarer i situationen.