Esben Hansen Foto: SønderjyskE
Esben Hansen Foto: SønderjyskE
Fodbold

SønderjyskE ansætter Esben Hansen

Forleden dag meldte administrerende direktør i SønderjyskE Jonas Lygaard, at klubben i denne uge ville offentliggøre ansættelsen af en sportsdirektør.

Denne ansættelse blev idag en realitet, da SønderjyskE har ansat Esben Hansen som sportsdirektør.

“Det er med glæde og stolthed, at vi kan byde Esben Hansen velkommen til SønderjyskE Fodbold. Han kommer med en stor erfaring fra 3F Superligaen fra sin aktive fodboldkarriere kombineret med en længevarende uddannelse og civil karriere, som perfekt komplementerer de kompetencer, vi har i klubben. Han vil med sin indsigt og personlighed fra første arbejdsdag kunne bidrage til vores udvikling af fodboldforretningen, og vi ser meget frem til, at han bliver en del af vores hverdag i SønderjyskE”.

“Esben Hansen vil som sportsdirektør blive en vigtig leder og sparringspartner for både spillere og trænere, men også for mig og mange andre i SønderjyskE. Han vil blive en essentiel del i udviklingen af fodboldforretningen og en vigtig del af lederteamet, hvor vi nu får endnu mere branchekendskab tilknyttet klubben”, siger Jonas Lygaard til SønderjyskE’s hjemmeside i en pressemeddelelse.

Esben Hansen ser frem til at blive en del af SønderjyskE Fodbold.

“Jeg er stolt og beæret over, at SønderjyskE har ønsket mig som sportsdirektør, og valget har for mig ikke været svært. Klubben har gang i et meget spændende projekt, som jeg sagtens kan se mig selv i, og jeg er sikker på, at vi sammen kan rykke SønderjyskE i den rigtige retning”.

“Jeg kender klubben, og jeg ved, hvad den står for, og vi skal være tro mod klubben og dens stærke værdier, men vi skal også være parate til at omstille os, hvis vi skal være med, hvor det er sjovt. Klubben har været i en brydningstid, men nu skal vi se fremad, og jeg glæder mig til at komme med ombord og blive en del af hverdagen i Sønderjylland”.

“Som sportsdirektør kommer jeg til at være tæt på spillere, trænere og ledere i klubben, og jeg forventer, at jeg med min erfaring fra sportens verden kan være en brugbar sparringspartner og beslutningstager i hverdagen. Jeg ser frem til at starte, og jeg glæder mig allerede til at hilse på fans og sponsorer i klubben, for jeg kan se, at det er en klub, hvor der er stor interesse fra hele landsdelen, og jeg håber, at vi sammen skal ud og skabe nye store oplevelser til glæde for sønderjyderne”, siger Esben Hansen.

Fakta om Esben Hansen
Alder 40 år.
Han har spillet knap 200 kampe i Superligaen, de fleste for OB, men også Randers FC og Lyngby Boldklub, samt i tyske 1. FC Kaiserslautern.
Det blev til en enkelt A-landskamp tilbage i 2007 mod Liechtenstein, hvor han fik overrækt anførerbindet af Thomas Helveg.
Efter karrieren har Esben Hansen uddannet sig til advokat, og han har siden 2017 været ansat hos advokatfirmaet Lund Elmer Sandager, hvor love, regler og kontrakter i sportens verden har været blandt de primære arbejdsområder.
Han har ligeledes været ekspertkommentator hos både Discovery og Viasat/NENT.
Esben Hansen har første arbejdsdag i SønderjyskE Fodbold den 1. december.