Historisk arkiv i Haderslev bliver 75 år Foto: Historisk Arkiv for Haderslev Kommune.
Historisk arkiv i Haderslev bliver 75 år Foto: Historisk Arkiv for Haderslev Kommune.
Haderslev

Haderslev Historisk Arkiv bliver 75 år

Igennem de sidste 75 år har Haderslev Byhistoriske Arkiv (i dag Historisk Arkiv for Haderslev Kommune) indsamlet og opbygget store samlinger af arkiver fra borgere, foreninger, firmaer og institutioner i kommunen.
Historisk Arkiv for Haderslev Kommune blev i 1996 stadsarkiv for Haderslev Kommune og dens institutioner. Som Stadsarkiv modtager og bevarer arkivet arkivalier, billeder, kort, film m.m. fra de kommunale institutioner samt fra private personer, institutioner, virksomheder, foreninger m.v., som er af betydning for kommunens historie.

Vores Historie – en udstilling for familien
I år kan Historisk Arkiv derfor fejre 75-års jubilæum fredag d. 17. december. Dette vil Historie Haderslev naturligvis gerne markerere med en særudstilling for byens borgere med titlen Vores Historie. Særudstillingen Vores Historie kan opleves i perioden tirsdag d. 2. november til 29. januar 2021 med gratis entré for alle tre dage i ugen.

Udstillingen Vores Historie er en visuel udstilling med masser af billedemateriale fra Haderslev, lokal kunst og genstande fra arkivets samlinger, som applererer til hele familien. Man kan bl.a. gå på opdagelse i et tidstypisk ungdomsværelse fra 1980’erne eller se en mandskabsstue, der er udlånt af Slesvigske Fodregiment i fortællingen om soldateroprøret i 1953. Den røde tråd i udstillingen er den gennemgående tidslinje, der tager udgangspunkt i 1946 og op til nu og har forskellige, udvalgte nedslagspunkter i vores fælles historie fra Haderslev. Udstillingen henvender sig ikke kun til den lokalkendte, men alle der er interesserede i de sidste 75 års historie.

Udstillingen kan opleves i Den gamle Katedralskole i Gåskærgade 28, 6100 Haderslev.

Åbningen finder sted tirsdag d. 2. november kl. 13.00 -14.00, herefter vil udstillingen være åben for alle.

Åbningstider
Tirsdage og torsdage kl. 12.00-16.00
Lørdage 11.00 -15.00
Gratis entré

(Udstillingen er lukket d. 17. december til og med d. 3. januar 2022).