Nyheder

Skoleelever skal male betonvægge

Under parolen ”Mig og min klasse med farver på væggen” og med udgangspunkt i Trekantområdets Festuges tema ”SE MIG” skal otte 5. klasseselever sammen med billedkunstneren Inga Momsen fra Flensborg og Rick Towles fra Aabenraa dekorere 28 betonplader langs den nye supercykelsti i Haderslev.
Dekorationen af væggen, som er muren i Haderslev Erhvervsråds baggård på Jomfrustien 27, sker den 22-23. august og igen den 27-30. august, hver dag klokken 9.00-12.00.
De otte klasser er fra Sønder Otting Skole, Fællesskolen Favrdal Fjelstrup, Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup, Fællesskolen Hammelev Sct. Severin og Haderslev Realskole.

Se Mig på mange måder
Forud for maleprojektet har klasserne haft besøg af deres kunstner på skolen for at få mere at vide om projektet, det at male som kunstner og ikke mindst finde ud af, hvad de hver især vil male på væggen. Temaet for dekorationen er ”Se Mig”.
Inga Momsen har taget udgangspunkt i Haderslev Kommunes byvåben, figuren fisk og elementerne ild, luft, vand og jord. I byvåbnet er der bølger. I vandet er der fisk og fiskene er eleverne fra Haderslev Kommune. Sammen med Inga designer hver elev sig selv som fisk og sammen finder de det element, som de synes de bedst trives i.
Rick Towles, som før har arbejdet med skoleklasser fra Haderslev i byrummet, har valgt at tage fat i begrebet identitet og masker. Hver dag er vi os selv og alligevel ikke. Vi iklæder os en ny maske hver dag alt efter hvem, vi skal mødes med og hvor. Eleverne skal tegne den maske, som de synes, de er, og den skal de sætte på muren. Forud for elevernes tegning har Rick malet væggen i flotte pastelfarver, som skal danne baggrund for elevernes tegninger.
Projektet er økonomisk støttet af Haderslev Billedkunstråd og Trekantområdets Festuge.