Foreninger

Skole OL blev en succes

Med ordene ”Citius, altius, fortius” satte formanden for Kultur og Fritid Kjeld Thrane, Haderslevs allerførste Skole OL lokalstævne igang i onsdags den 23. maj, med Haderslev Idræts-Forening som arrangør.
Kjeld Thrane holdt sin åbningstale efter indmarchen, hvor elever fra hver af de deltagende klasser, havde gået indmarch farvestrålende bannere, til stor jubel fra deres klassekammerater, som heppede fra tribunen.
Før de mange timers dyst, sørgede Britt Rømer Soos fra Pulz Fitness for en fælles opvarmning,
Klokken 9.45 blev første dyst skudt i gang med 2 km løb, hvor der blev løbet stærkt i sommervarmen af både drenge og piger.
Der blev i løbet af dagen konkurreret i disciplinerne 60 og 80 meter sprint, længdespring, 400 meter løb, stafetløb samt bold- og hylerkast.
Der var i alt tilmeldt 350 elever fordelt på 16 af kommunens 5. og 6. klasser, foruden klubbens egne hjælpere, havde HIF også allieret sig med 30 elever fra Talentklasserne fra UngeUnivers Syd.
Det emmede hele dagen af olympisk stemning på Haderslev atletikstadion, hvor eleverne bakkede hinanden op på bedste vis. Deltagerne levede helt op til OL´s værdier, som er venskab, sammenhold og fairplay.
Turneringen skulle til slut afgøres i en 20×60 meters stafet, hvor der var ti piger og ti drenge skulle kæmpe om de sidste point. Derfor blev der lagt taktik. Stafetten var afgørende for om klassen skal deltage ved Skole OL finalen i Århus i juni måned.
Nogle tabte depechen og andre løb for mange ture, men hos nogle klasser sad stafetten lige i skabet til stor jubel fra klassekammeraterne.
De endelige vindere af stævnet blev Fællesskolen Favrdal-Fjelstrup 5B og 6A på Den Nye Friskole, som vandt hver deres årgang.

Resultater for dagen:
https://skoleol.dk/resultater/?groupId=575d254a-8391-4f68-b978-c6e7df4dc03d

Se billeder af Svend Anker Iversen her:
https://photos.google.com/share/AF1QipOpFxr_UTTfghCqL5G76rsuzuxjLnZrIH7KdgwmlG8qSpcdiZyZM4_bq34WIKZl1A?key=TDRCRmRhWFdZMUxmUDJoM3NaZWZaTzdtTzd5ZjdR
https://photos.google.com/share/AF1QipMn9DG1eL9wh9fvvtx_WU_sBm0eoNrndUCMg2XENqjt4VK8RwqQ70G-6PhTNWwtGw?key=Tmx5SGViZlJ6bUxUWmR4UHhobXNfdm5yRGYtYXRB