Fodbold

Simon Poulsen stopper karrieren

Ved årsskiftet udløb Simon Poulsens kontrakt med SønderjyskE som aktiv fodboldspiller.
Dog forbliver han i klubben hvor han bliver en del af trænerteamet omkring superligaholdet i rollen som assistenttræner. Foruden bliver Simon Poulsen transitionstræner og individuel træner for klubbens talenter, som han skal være med at udvikle og forberede de største talenter på overgangen til superligaholdet.

– Jeg kommer nok til at savne spillet på banen til at starte med, men jeg kan godt mærke på min krop, at den ikke er, hvad den har været. Nu har jeg også fået tingene lidt på afstand i ferien, og jeg føler mig privilegeret over, at jeg har muligheden for at gå direkte over i trænergerningen, så jeg fortsat får en tilknytning til spillet. Jeg kan blandt andet godt lide at arbejde med de unge spillere, og jeg føler også generelt, at jeg har en masse, jeg kan bidrage med efter mine mange år som professionel fodboldspiller, fortæller Simon Poulsen til SønderjyskE’s hjemmeside og tilføjer:
– Nu startede og slutter min aktive karriere i SønderjyskE, og det betyder meget for mig, at det også er her, at jeg skal starte min nye karriere. SønderjyskE er min hjerteklub, og jeg glæder mig til at give noget tilbage af det, som klubben har givet mig gennem årene.

Sportschef Hans Jørgen Haysen er også tilfreds med at beholde Simon Poulsen i klubben

– Da vi hentede Simon Poulsen hjem efter en flot udenlandskarriere, var det allerede i tankerne hos os begge, at vi også gerne ville have ham tilknyttet i en rolle efter den aktive karriere. Simon Poulsen er vel nok det største navn, der har været i SønderjyskE, og med de sportslige og menneskelige kvaliteter, han besidder, har det været vigtigt for os at holde ham i klubben, udtaler sportschefen.

– Det ligger ham helt naturligt at coache de unge spillere, og det har han også gjort som spiller og viceanfører på superligaholdet, og han kan bidrage med sin store erfaring og spillemæssige kvaliteter. Jeg er sikker på, at vi får stor glæde af ham som træner både på superligaholdet og i vores talent-setup for klubbens største talenter, slutter Hans Jørgen Haysen.

Simon Poulsen spillede ungdomsfodbold i Ulkebøl, SUB Sønderborg og HFK.
Han fik debut i SønderjyskE som 16 årig i 2001 og skiftede i 2005 til FC Midtjylland, inden han spillede i AZ Alkmaar, Sampdoria og PSV Eindhoven.
Han vendte i 2017 tilbage til SønderjyskE
Det er også blevet til 31 kampe for det danske A-landshold.

I 2015 blev Simon Poulsen optaget i SønderjyskE’s Wall of Fame.