Foreninger

Samaritter en loyal Høttepartner

De har ikke 100 procent styr på det, men samaritterne fra Dansk Folkehjælp, vover pelsen og mener de ligesom Vojens Høtte har 50 års jubilæum i forbindelse med festlighederne.
I følge først bestyrelsesmedlem og siden formand gennem 40 år Per Strauss har tjenesten deltaget i både forløberen og det nuværende Høtte. Her tilbyder de alle former for samarittjeneste, ligesom de har en tombola hvor der med tiden er kommet 1000 præmier årligt, et tal der har været støt stigende fra Per Strauss blev formand var det omkring 100 præmier.
– De penge vi tjener her går videre til julehjælp, noget der er mere og mere behov for, sidste år uddelte vi over 50 julekurve til enlige forsørgere over 18 år, både her i Vojens og i Gram, fortæller formanden.

Foruden Høtte tjenes der også penge i forbindelse med 1. maj arrangementet i Haderslev Dampark, hvor der sælges øl, vand og pølser.
Ved årets Høtte har samaritterne ikke haft de store opgaver, der har været et par forstuvede ankler og håndled og småslag/knups. En enkelt måtte dog afhentes af en ambulance.
– For vel omkring 20 år siden havde vi mange flere som kom her, efter slåskampe, dem har vi ikke haft i år. Jeg tror en del af forklaringen er at der idag er mange vagter, som når at stoppe slagsmålet inden det går galt, fortæller Per Strauss og tilføjer:
– Dengang kunne vi se når der var optræk til ballade og så prøvede vi at stoppe det selv, for der var ikke så meget sikkerhed som nu.

Næste store opgave for Per og hans team er den 7. september når der er grand prix på speedwaycentret.