Foreninger

REP gymnastikken vender tilbage

Efter et års pause uden repræsentationsholdet i DGI Sønderjylland melder fem dygtige instruktører klar til at lede holdet med nogle af de bedste gymnaster fra det sønderjyske.

Selvom holdets gymnaster først bliver udtaget i slutningen af august, er de fem instruktører allerede langt med planlægningen af sæsonen:
“Altså vi har rigtig mange gode idéer i instruktørteamet, og der begynder at tegne sig et mønster for sæsonen, men det er altså hemmeligt” udtaler Bjørk Gotthardsen med et smil, der sammen med instruktørerne Jakob Stahl og Søren Carstensen primært vil tage sig af spring og rytme for drengene.
Men de vil alligevel godt løfte sløret for, at fokus på grundgymnastikken vil fylde meget og samtidig kan rep-holdsgymnasterne se frem til at få kendskab til rigtig mange forskellige stilarter både inden for spring og rytme:
“Vi skal udforske gymnastikken, som den ser ud lige nu. Derudover vil vi også lade os inspirere af gymnasternes egne erfaringer med stilarterne” udtaler rytmeinstruktør Signe Clausen. Hende og medinstruktør Rikke Jæger kommer med forskellige kvalifikationer fra gymnastikken, som de kan bidrage med til stor gavn for holdet.

Stærkt sammenhold i instruktørteamet
De fem instruktører er alle tidligere gymnaster på DGI Sønderjyllands REP-hold, de fleste kender hinanden som tidligere gymnastik-kollegaer på Sundeved Efterskole og de brænder så meget for gymnastikken, at de ikke kan lade være at give passionen for den videre:
“Det er en kæmpe force for vores instruktørteam, at vi kender hinanden så godt, for vi kan have fokus på gymnasternes udvikling og lære dem en masse både fra gymnastikkens verden, men også om at bidrage til et stærkt fællesskab på holdet” siger Bjørk Gotthardsen.
Og sociale kompetencer er lige præcis nogle af de træk, instruktørerne vil kigge på hos de gymnaster, som dukker op til fortræningerne og udtagelsen:
“Når gymnasterne vælger at blive en del af Rep-holdet siger de både ja til gymnastikken, til os instruktører, men i høj grad ja til at ville hinanden – de skal give noget af sig selv til holdånden” siger Signe Clausen.
Både Bjørk og Signe glæder sig rigtig meget til den kommende sæson, og forventninger til at se de bedste gymnaster i sønderjylland er stor, især efter at 100 gymnaster dukkede op til en prøvetræning tilbage i maj.


Fortræning og udtagelse.
Alle gymnaster har mulighed for at komme med til fortræningerne tirsdag d. 20. august og mandag d. 26. august kl. 19.00 – 21.30 på Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole.
Udtagelsen finder sted lørdag d. 31. august kl. 10.00 – 16.00 ligeledes på Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole.

Spørgsmål til instruktørerne
Hvorfor vil du være rep-holdsinstruktør i DGI Sønderjylland?

Bjørk Gotthardsen. Foto: DGI

Bjørk Gotthardsen:

“Jeg vil gerne give noget tilbage til gymnastikken i Sønderjylland. Jeg brænder for at undervise, og jeg har klare forventninger om, at vi kan sætte krav til niveauet og mentaliteten på holdet – mit hjerte brænder helt klart for den sønderjyske gymnastik tradition.”

Signe Clausen. Foto: DGI


Signe Clausen:

“Jeg har enorm stor kærlighed for gymnastikken i Sønderjylland, og jeg vil gerne bevare traditionen og stoltheden omkring et repræsentationshold med højt niveau. Personligt er det også en super spændende udfordring, som jeg kan tage med videre.”