Politiet uddeler Nabohjælpsskilte og fakekameraer Foto: Pressefoto
Politiet uddeler Nabohjælpsskilte og fakekameraer Foto: Pressefoto
112 nyheder

Politiet uddeler nabohjælpsskilte

Aktive nabohjælpere spiller en vigtig rolle i forhold til at mindske risikoen for indbrud. Det er vigtigt at påskønne deres engagement. Og af samme årsag har Syd- og Sønderjyllands Politi i samarbejde med Bo trygt doneret nabohjælpsskilte og fake tv til både nye og garvede nabohjælpere.
Aktive nabohjælpere gør en stor forskel i forhold til at mindske risikoen for indbrud.
De holder et vågent øje med kvarteret og ser efter boliger, der er alene hjemme i ferier og ved højtider.
Det engagement er vigtigt at påskønne. Og af samme årsag har Syd- og Sønderjyllands Politi i samarbejde med Bo trygt doneret nabohjælpsskilte og fake tv til både nye og garvede nabohjælpere.
Politiet er i øjeblikket – under behørigt hensyn til COVID-19-pandemien – i gang med at uddele gaverne til borgerne.

Tog initiativet
Blandt modtagerne er Evy Madsen, der bor i den vestlige del af Esbjerg.
Hun tog i efteråret 2020 initiativ til, at der skulle være nabohjælp på villavejen. Og nabohjælpsskiltet er derfor kærkomment til at sætte op i nærheden for at signalere, at her passer naboerne på kvarteret.
“Vi havde talt om det på vejen allerede for et par år siden. Og sidste år skete det, at nogen længere nede ad vejen fik stjålet deres bil, og så tænkte jeg, at nu skulle vi have gjort noget ved det”, forklarer Evy Madsen, hvis husstand er blandt de 15.800 i Syd- og Sønderjyllands Politikreds, der er tilmeldt nabohjælpsordningen.
Hun glæder sig over, at der allerede fra begyndelsen har været god opbakning til initiativet blandt naboerne.
Rent praktisk holder de hinanden orienteret via Bo trygts nabohjælps-app.
“2020 har været et anderledes år på grund af COVID-19, hvor mange har været mere hjemme end normalt, men vi er opmærksomme på, at det for eksempel giver god mening at kigge efter hinandens boliger, hvis nogen er væk fra kvarteret. Desuden er vi også gode til at huske hinanden på, at vi skal låse bilerne efter os”, fortæller Evy Madsen.

Læs mere om Nabohjælp