Topnyhed

Patrick Matthiesen på Aston Martin academy

Aston Martin har her til morgen bekræftet at Patrik Matthiesen er eneste danske GT kører der er optaget i 2019 Aston Martin Racing Driver Academy.
Patrik der stammer fra Hammelev mellem Haderslev og Vojens, startede som 6 årig i Vojens Gokart Klub, og har gennem de sidste 5 år stødt arbejdet sig op på den internationale motorsportsscene.
En glad Patrik Matthiesen fortæller: I slutningen af november blev jeg opfordret til at tage plads i AMR Driver Academy. Jeg blev inviteret til et par møder og fik her igennem et solidt indtryk af hvad Akademiet kunne tilbyde mig.
Optimum Motorsport og Patrik blev sat i forbindelse med hinanden, og den vej igennem fik lavet en aftale for 2019 British GT Championship i den nye Aston Martin Vantage V8 GT4.
Men det var ikke nok, Patrik fortsætter: Det kan ikke være nogen hemmelighed at et af kravene var at jeg skulle køre i Aston Martin, men der skulle mere til.
Udvælgelsesprocessen omfattede en række interviews med dommerne i Aston Martin Racing’s hovedkvarter i sidste måned. Kandidaterne blev gennemprøvet igennem et sæt strenge undersøgelser, herunder simulatortest ved Base Performance og en fitness vurdering med Boomerang Pro Fitness.
Resultatet er en yderst konkurrencedygtig gruppe af unge racerkørere, som repræsenterer 12 lande, herunder Østrig, Belgien, Canada, Frankrig, Tyskland, Indien, Luxembourg, Monaco, Schweiz, United Kingdom og Danmark.
AMR’s udpegede dommerpanel, der omfatter fabrikskørerne Darren Turner, Jonny Adam og Maxime Martin samt Aston Martin Racing’s Teamleder Paul Howarth, vil ud fra gruppen af AMR Academy Driver’s udpege en kører som vil få tildelt en Aston Martin Racing Junior-kontrakt i 2020.
….og jeg som troede, at jeg var færdig med skolen, siger en smilende Patrik Matthiesen, igennem det kommende år skal jeg gennemgå en uddannelse på Akademiet hvor der afvikles seminarer som simulatorarbejde, teknik og teknisk analyse, markedsføring og PR m.v., hvilket jeg glæder mig meget til.
Hver kører har adgang til nominerede mentorer, herunder Aston Martins nyligt promoverede Junior-chauffører Charlie Eastwood og Andrew Watson, som også begge er i dommerpanelet.
I slutningen af 2019 sæsonen bliver det ud fra fastlagte kriterier som: fart, konsistens, teknisk feedback, teamarbejde, strategi, fitness, PR og kommerciel opmærksomhed (SoMe) og kørernes overordnede tilgang generelt, udvalgt den kommende Aston Martin Racing Junior kører.
Aston Martin Racing Præsident David King udtale:
Vi var meget imponerede over standarden på kandidaterne, der deltog i Aston Martin Racing Driver Academy-optagelsesprøve. Alle de, der er blevet udvalgt, fortjener om nogen denne mulighed. Deres tilgang til opgaven fremhæver styrken og professionaliteten hos denne generation af unge kørere.
Aston Martin Racing Driver Academy er et vigtigt første skridt på vejen til succes inden for vores organisation. Med den nylige forfremmelse af Charlie Eastwood og Andrew Watson til Junior status, og den tidligere akademiske vinder Ross Gunn som reservefører til FIA WEC-holdet, har vi nu talentfulde individer i alle stadier af fødekæden inden for holdet. Akademiet giver os mulighed for at trække på en betydelig pulje af talent for fortsat at levere den successtige.
Patrik Matthiesen slutter: I 2013 sad en i en lukket bil (GT racer) for første gang, siden har jeg arbejdet benhård på denne mulighed jeg i dag har fået. Har du øjne og øre åbne, planlagt din retning og ikke mindst lagt din indsats det rigtige sted, så opstår mulighederne.
Patrik Matthiesen fortsætter i den kommende uge sit test program sammen med hans engelske co-driver Mike Robinsen. Sæsonens første løb i den nye Aston Martin Vantage V8 GT4 køres på Oulton Park 20-22. april.