Politi Arkivfoto: René Holm
Politi Arkivfoto: René Holm
112 nyheder

Pas stjålet på Haderslev Rådhus

134 pas er i weekenden blevet stjålet på Haderslev Rådhus. De stjålne pas var været låst inde i et godkendt skab, hvor kommunen normalt opbevarer nye pas, indtil borgerne henter dem. Haderslev Kommune er i gang med at orientere berørte borgere.

”Politiet er i gang med efterforskningen, og derfor kan vi på nuværende tidspunkt ikke sige meget om, hvad der er sket. Men vi ved, at 134 pas er blevet stjålet. Det er meget alvorligt, og vi er i gang med at kontakte alle berørte borgere”, siger Anne-Mette Faurholm Michelsen, der er chef for Borgerservice, IT og Digitalisering i Haderslev Kommune.
”Passene har ligget i et aflåst skab, som er godkendt til formålet, men det er klart, at en situation som denne giver anledning til, at vi kigger det hele igennem og ser på, om vi skal skærpe sikkerheden”, siger Anne-Mette Faurholm Michelsen.
Syd- og Sønderjyllands Politi vurderer, at de fleste stjålne pas bliver brugt til ulovlig ind- og udrejse af Danmark eller andre lande. De stjålne pas udgør dog også en risiko for, at berørte borgere kan opleve identitetstyveri.
”Det er vigtigt, at vi får fat i alle borgere. Vi er i gang med at ringe til dem alle og sender dem efterfølgende en vejledning i, hvad de skal være opmærksomme på, for at undgå identitetstyveri”, siger Anne-Mette Faurholm Michelsen.
Dernæst skal borgerne have lavet et nyt pas, som erstatning for de stjålne.
”Som udgangspunkt genudsteder vi alle pas, uden at borgerne skal forbi rådhuset igen, naturligvis uden beregning. Der kan dog være enkelte tilfælde, hvor vi er nødt til at bede borgeren om at komme forbi rådhuset igen”, siger Anne-Mette Faurholm Michelsen.
Haderslev Kommune er i gang med at gennemgå alle sikkerhedsforanstaltninger omkring opbevaring af pas for at undgå, at noget lignende sker i fremtiden.