covid-19
covid-19
Nyheder

Påbud mod plejecentre i Haderslev Kommune ophæves

Styrelsen for Patientsikkerhed har ophævet påbuddet om besøgsrestriktioner på plejecentre i Haderslev Kommune.
Der kan igen komme besøgende på plejecentrene i Haderslev Kommune. Styrelsen for Patientsikkerhed ophævede i går påbuddet om besøgsrestriktioner.
”Det hilser jeg velkomment. Det glæder mig helt uforbeholdent på både beboere og pårørendes vegne. Haderslev Kommune har generelt været gode til at holde smitten nede, så det er dejligt, at det nu også betyder, at påbuddet kan ophæves”, siger Hans-Egon Lorenzen.
Og netop det lave smittetryk er én af styrelsens begrundelser for at ophæve påbuddet. Haderslev Kommune har et incidenstal på 12,6 de seneste 7 dage. Den anden begrundelse er, at alle de plejehjemsbeboere, der har ønsket det, har fået 2. vaccination for mere end 7 dage.
Besøg skal fortsat ske efter sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og det betyder blandt andet, at forsamlingsforbuddet skal overholdes og der fx skal bæres mundbind på fællesarealer.
”Generelt har både beboere og pårørende været rigtig gode til at overholde restriktioner, og vi skal fortsat gøre alt, hvad vi kan for at passe på vores ældre. Mange af vores beboere og pårørende har oplevet et meget stort afsavn igennem en længere periode, så der er ingen tvivl om, at denne melding vil skabe lidt ekstra varme i en kold tid”, siger Holger Mikkelsen, formand for Udvalget for Voksen og Sundhed.
Styrelsen for Patientsikkerhed gav påbuddet den 13. november 2020 for at forebygge og inddæmme coronasmitten i Haderslev Kommune.
Ophævelsen sker med øjeblikkelig virkning.