Kokkekonkurrencen Local Cooking kommer til Original i Haderslev.
Her skal kokkene dyste i ’Årets Sønderjyske Ret’ med fokus på asparges. Du kan som publikum overvære konkurrencen, lørdag den 2. juni kl. 13-15 i det store telt på Wittenberg Plads i Haderslev i forbindelse med Original.
Deltagerne er nogle af de bedste og mest interessante Sønderjyske restauranter:
* Restaurant Ø på Rømø – Rasmus Sivebæk (vinder af Local Cooking Sønderjylland 2017)
* Restaurant Schack i Møgeltønder – Kevin Hansen
* Hotel Norden i Haderselv – Martin Grabe
* Tyrstrup Kro i Christiansfeld
Deltagerne dyster om pokalen ’Årets Sønderjyske Ret 2018’, redaktionel omtale i Sønderjyllandsmagasinet 2019 til en værdi af 40.000 kroner og titlen om at være sønderjysk mester i at bruge det lokale i sin mad. Vinderen går videre til landsfinalen under Food Festival i Århus søndag den 9. september.
”Det er en spændende konkurrence, som er lavet i samarbejde med Haderslev butikkerne og Haderslev Erhvervsråd. Vi har i år sat fokus på asparges og er meget spændte på at se hvilke retter kokkene tryller frem,” fortæller Karsten Justesen, direktør for Destination Sønderjylland.
På scenen guider Anne Hjernøe deltagerne igennem konkurrencen. Dommerpanel består bl.a. af Povl Lønberg fra Danske Madpublicister og Rainer Gassner fra Michelin-stjerne restauranten Ti Trin Ned.
I forbindelse med Local Cooking afholdes slagterkonkurrencen ”Årets Sønderjyske Kålpølse”. Fra kl. 12-13 kan alle komme forbi det store telt på Wittenbergplads for at smage på de deltagende kålpølser og være med til at finde vinderen. Finalisterne er: Slagter Worthmann fra Rødekro, Slagter Poul Hansen fra Terkelsbøl og Højer Pølser fra Højer.