Haderslev

Nye tider for gadesalg og streetfood

Nu bliver det mere fleksibelt at sælge kaffe, sandwich eller andre lækkerier fra sin mobile salgsvogn i Haderslev Kommune. Tidligere har man kunnet søge om en fast stadeplads, men nu har Haderslev Byråd gjort det muligt at søge om en mobil stadeplads.
Haderslev Byråd vedtog på sit møde tirsdag, at man fremover skal kunne søge om en mobil stadeplads, så man kan få en tilladelse en stadeplads, der ikke gælder for et anvist sted. På den måde kan man som sælger flytte sin vogn i løbet af dagen, ligesom man kan få en tilladelse, der gælder op til et år, så man kun skal lave én ansøgning, selvom man sælger sine varer forskellige steder i kommunen på forskellige dage,
“Jeg er spændt på at følge udviklingen med mobile stadepladser. Det kommer både sælgerne og deres kunder til gode, at reglerne bliver mere fleksible. Samtidig bliver der også mindre administration, da vi nu kan give én tilladelse til ét firma i et år og ikke skal give en tilladelse for hvert sted, det pågældende firma ønsker at have stadeplads”, siger Thomas Vedsted, formand for Udvalget for Plan og Miljø.
Fremover må en mobil salgsvogn på højst 2,5 m2 opstilles på pladser, pladslignende gadearealer, torve og fortove der er bredere end 2 meter samt i grønne områder, når man har en tilladelse til en mobil stadeplads. Der er ikke lavet regler for, hvad man må sælge fra sin salgsvogn.
Ved større arrangementer i byerne kan der lejlighedsvist blive behov for at indskrænke tilladelser til mobilt gadesalg. Hvis et område er reserveret til et arrangement, kan man kun placere sin salgsvogn der efter aftale med arrangørerne.
For at få en mobil stadeplads skal man have et CVR-nummer. Tilladelsen gives for mindst en måned ad gangen og kan gives op til et år.
Man må sælge varer fra sin salgsvogn søndag-torsdag klokken 8.00-23.00 og fredag-lørdag klokken 8.00-24.00 – samme tidsrum som udeservering er tilladt i.