112 nyheder

Nu kan de store gedder atter jagtes i Vedbøl Sø

I forbindelse med et fund af ammunition fra 2. Verdenskrig i januar blev Vedbøl Sø lukket for al brug, herunder fiskeri. Haderslev Kommune, som ejer søen, åbner nu op for, at sports- og lystfiskere igen kan bruge søen. Det vil dog fremover være forbudt at fiske med magneter og at bade i søen.
I januar fandt en borger syv håndgranater og to geværgranater i Vedbøl Sø. Ammunitionen blev bortsprængt af Forsvaret på stedet, da de vurderede, at det var for ustabilt til transport. Efterfølgende besluttede Haderslev Kommune i samråd med Syd- og Sønderjyllands Politi og Forsvaret at lukke Vedbøl Sø for al brug indtil videre.
Det forbud justeres nu, så sports- og lystfiskere igen kan fiske, men der er forbud mod at bade og fiske med magneter i søen. Samtidig indskærpes det, at det er vigtigt, at man kontakter politiet på 114, hvis man finder ammunition i søen, og at man ikke samler det op.
”Da der blev fundet sprængstoffer i søen i januar, var vi nødt til at reagere hurtigt, så ingen kom til skade. Nu har vi haft tid til at undersøge sagen nærmere, og vi har i samråd med Syd- og Sønderjyllands Politi og Forsvaret vurderet, at almindeligt fiskeri kan genoptages”, siger Esge Homilius, der er chef for Teknik og Miljø i Haderslev Kommune og fortsætter:
”Vi skal dog samtidig understrege, at hvis man ser ammunition i eller ved søen, skal man under ingen omstændigheder samle det op, men i stedet kontakte politiet på telefon 1-1-4.”
Haderslev Kommune har onsdag morgen ændret skiltningen ved søen, så det fremgår, at badning og fiskeri med magneter er forbudt.
”Der er nogle borgere, der har en hobby, hvor de fisker med magneter og leder efter effekter fra 2. Verdenskrig, såsom hjelme og andet udstyr. Det skal man ikke gøre i Vedbøl Sø, da det er for risikofyldt. Desuden findes den type effekter sandsynligvis ikke i Vedbøl Sø”, siger Esge Homilius.
Udvalget for Plan og Miljø i Haderslev Kommune vil senere på året tage stilling til, hvorvidt der skal foretages en hel eller delvis oprensning af Vedbøl Sø.