Foreninger

Masser af succes til stort atletikstævne

Hvert år afholdes der Tårnby Games på Amager den første weekend i maj, stævnet er Danmarks største atletik-stævne. Ved årets stævne deltog Haderslev Idræts-Forening med tre atleter, som klarede sig over forventning.
Hos de 14-15 årige stillede 14 årige Ida Duelund op i højdespring og 800 meter løb. Ida vandt sit heat i 800 meter i tiden 2.29.18 (personlig rekord), men det andet heat var hurtigere og modstanderne ældre, så det rakte til en 6. plads for hende, den samme placering som i højdespring med 1,38 meter.

Milan Axelgaard ligeledes på 14 år deltog også i 800 meter. Milan kom i menneskehænder og kunne derfor lægge taktiske overvejelser til side, for bare at følge med feltet i et meget hurtigt heat. Her rakte tiden 2.19,98 minutter til en 8. plads og personlig rekord.
Til næste år er Ida og Milan de ældste i deres klasse, så HIF håber at de kan hente medaljer i 2019, da klubben foruden atleternes forudsætningerne i form af træningsiver og talent også har tilknyttet to erfarne løbere, Erik Finnemann og Jens Hansen carl, som konsulenter til hele gruppen.

Medaljer med hjem

[media-credit name=”Camilla Urup Colstrup med guldmedaljen i diskoskast Foto: Privatfoto” align=”right” width=”300″][/media-credit]

Den sidste Haderslev deltager var 13 årige Camilla Urup Colstrup som stiller op i 12-13 årsgruppen. Camilla deltog i otte discipliner, som endte med fem ture på podiet.
Det blev overraskende til guld i diskoskast med 21,82 meter, en forbedring af egen rekord med hele syv meter. Desuden endte det med guld i spydkast med et kast på 29,51 meter.
Endelig blev det også til guldmedaljer i både 600 meter løb med tiden 1.42,43 minutter og i 1.500 meter løbet i 5.05,06 minutter.
Sidste tur på podiet kom i form af en sølvmedalje i 60 meter hæk i tiden 11.22 sekunder.
I de sidste øvelser blev det sekundære placeringer, hvor hun trods personlige rekorder alligevel mødte stærk modstand.