Lyntest fytter fra gågaden til Bispen i Haderslev Foto: Haderslev Kommunes facebook
Lyntest fytter fra gågaden til Bispen i Haderslev Foto: Haderslev Kommunes facebook
Nyheder

Kvik-test i gågaden i Haderslev flytter til Bispen

På grund af problemer med kø i gågaden flytter Haderslev Kommune det ene af sine fem kvik-test-steder til Bispen. Samtidig udvides åbningstiden.
Fra onsdag den 17. marts klokken 9 er det ene af Haderslev Kommunes kvik-test-steder at finde på Bispen i stedet for i gågaden i Haderslev. Haderslev Kommune forventer at kunne afvikle køen til test bedre i de nye omgivelser.
”Da test-stedet i gågaden åbnede, fik vi det op at køre på få dage. Nu hvor vi har kørt næsten to uger, kan vi se, at det ikke fungerer med afviklingen af kø”, siger Johannes Westergaard, der er leder for Træning og Rehabilitering i Haderslev Kommune.
Ventetiden til kvik-test skaber kø i gågaden og giver problemer med at holde afstand, og derfor vil kommunen nu flytte test-stedet lidt væk, så det ikke giver trængsel.
”Vi skylder en stor tak til ejeren af lokalerne, der var hurtig til at sige ja til, at vi kunne låne lokalerne, og det samme til naboerne, der har været tålmodige med os, selvom køen foran butikken har været en udfordring”, siger Johannes Westergaard og fortsætter:
”Placeringen på gågaden er ideel, fordi det kan få folk til at blive testet, når de alligevel er ude at handle, men der duer ikke, at vi bidrager til trængsel i detailhandlen. Så nu flytter vi det lidt væk, og håber på at rigtig mange stadig vil gå forbi og få en kvik-test på Bispen”, siger Johannes Westergaard.
I Haderslev Kommune udnyttes test-kapaciteten fuldt ud, og derfor er der også nye test-steder på vej.
”Hvis vi sammenligner os med de kommuner, der ligger omkring os, så kan vi se, at borgerne i Haderslev Kommune er rigtig gode til at lade sig teste. Det betyder også, at vi udnytter den testkapacitet, vi har, fuldt ud, og derfor er vi på vej til at åbne to test-steder mere i Vojens og Starup, hvis alt går efter planen”, siger Johannes Westergaard.
Åbningstiderne for test på Bispen kommer til at følge de øvrige test-steder, som er hver dag fra 9-19.