Camilla Berner Foto: Pernille Klemp / camillaberner.dk
Camilla Berner Foto: Pernille Klemp / camillaberner.dk
Nyheder

Kreativiteten skal blomstre i Haderslev

Statens Kunstfond har givet 300.000 kroner til et projekt, hvor kunstneren Camilla Berner skal hjælpe Haderslev Kommune med at sætte fokus på temaer indenfor bæredygtighed, biodiversitet og naturoplevelse i landdistrikterne og ikke mindst udvikle et permanent kunstværk og formidlingsmateriale.

Til efteråret vil kunstneren Camilla Berner for første gang flytte sin arbejdsplads ud i lokalområderne i Haderslev Kommune. Fra oktober og et år frem vil hun være en slags huskunstner i Haderslev Kommune, hvor hun blandt andet skal arbejde ude i landdistrikterne.
”Det er helt fantastisk, at Statens Kunstfond har valgt at støtte dette projekt med så stort et beløb og kan se idéen i det. Jeg glæder mig til, at vi får bredt kulturen ud på en helt ny måde, og at børn og unge kommer til at møde kunsten på en anden måde. Det at en kunstner på den måde vil engagere sig og opholde sig så meget i kommunen vil helst sikkert forstyrre vores måde at tænke på, og det kan vi forhåbentligt alle sammen lære noget af”, siger formanden for Udvalget for Kultur og Fritid, Kjeld Thrane.

Camilla Berner er som kunstner optaget af vores forhold til naturen: Hendes værker tager ofte udgangspunkt i et bestemt sted og involverer materialer fundet på stedet, såsom planter, jord og træ.
Haderslev Kommune ønsker at bruge Camilla Berner til at sætte fokus på bæredygtighed, biodiversitet og naturoplevelser og skabe nye fællesskaber i landdistrikterne, men også at børn og unge oplever en kunstners måde at arbejde på.
”Det glæder mig, at vi får en kunstner ud i landdistrikterne, der kan tænke anderledes og måske også provokere os lidt i vores måde at tænke på. Jeg håber, vi får hjulpet nogle af de kreative personer i landdistrikterne, som har nogle idéer, men som mangler at få skubbet dem ud over rampen. Camilla Berner har en inspirerende måde at arbejde på, og fordi hun er tilknyttet kommunen i så lang tid, får rigtig mange forhåbentlig også glæde af hendes kreativitet og arbejdsmetoder”, siger Bent Kloster, formand for Landdistriktsudvalget.

Det er tanken, at Camilla Berner skal være med til at udvikle og definere en række projekter, som skal udføres i landdistrikterne.

Projektet er opstået i kraft af samarbejdet med Kunsthal 6100. Det er tanken, at Camilla Berner skal være med til at udvikle og definere en række projekter, som skal udføres i landdistrikterne, herunder et permanent værk. En væsentlig del af projektet bliver også at udarbejde formidlingsmateriale, som kan bruges, efter kunstneren har afsluttet sit ophold. Det skal bl.a. kunne benyttes af kommunens lærere til undervisning og i turist/oplevelsessammenhæng.

Om projektet:
Statens Kunstfond støtter projektet under Huskunstnerordningen med 300.000 kroner.
Projektet går i gang i oktober 2021 og varer et års tid.
Camilla Berners arbejdsplads vil være delvis lokalområderne og delvis i Kunsthal 6100, hvor leder af kunsthallen, Marie Dufresne, kommer til at fungere som kunstfaglig sparringspartner.

Om kunstneren
Camilla Berner (f. 1972) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun er flere gange præmieret af Statens Kunstfond, og hendes værker er repræsenteret i samlinger som Brandts og Ny Carlsbergfondet. Hun arbejder med både skulptur, fotografi, tekst og tegning.