Nyheder

Kommunen køber grøn el fra 2020

Haderslev Kommune har indgået en aftale med Kinect Energy Green Services om indkøb af certificeret grøn el. Økonomiudvalget har besluttet, at Haderslev Kommune fra 2020 kun skal købe grøn el.

– Vi har i byrådet besluttet at arbejde med FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. En af de ting, vi kan gøre, er at sikre, at den strøm, vi bruger, kommer fra vedvarende energi som vind- og vandkraft, siger H. P. Geil, borgmester i Haderslev Kommune.
I dag kommer 30-40 % af den el, Haderslev Kommune anvender, fra vedvarende energi, men fra 1. januar 2020 bliver det 100 % af kommunens el-forbrug, der er miljøvenligt.
Den grønne el er lidt dyrere pr. KWh end den el, kommunen køber i dag. Den prisstigning vil dog blive hentet ved at kommunens aftale på el går fra en fastprisaftale til at købe el via en el-fond. På den måde kan kommunen købe el, når den er billigst og sammenlagt sikre en årlig besparelse.
Tidligere på året vedtog Haderslev Kommune en ny energipolitik, der gælder frem til 2022. Energipolitikken indebærer investeringer i anlæg for 18,5 millioner kroner, der skal reducere energiforbruget med syv procent om året fra 2023.