Klumme

Klumme: Endnu har den fede kone ikke sunget

Der er bare sølle tre runder tilbage af grundspillet i ishockey. Tre sølle kampe, ud af 50, til at genrejse vinderkulturen og give byen omkring SE Arena sin selvforståelse tilbage.

Vi er mange, som har prøvet det før. Vi var med gennem de 24 magre år, som gik forud for guldet i 2006. De fleste lidt ældre fans har oplevet at bakke trofast op uden at blive belønnet med sejrens sødme igennem lange perioder.

Men SønderjyskE har vænnet supporterne af med at bløde. Det fremragende syddanske landsdelsprojekt har bragt en vinderkultur med sig, som også afføder et vinderkrav hos de sønderjyder, som bruger utallige dage på at gå til ishockey – og rigtig mange penge på sagen.

Den gang ishockeyen hed Vojens IK, IK Sønderjylland og VIK Lions, og man konstant skøjtede på randen af konkurs, var det let at styre sine forventninger. I dag, hvor vi er stopfodret med de ‘SønderjyskE dyder’ om dedikation, fornuft, sammenhold og hårdt arbejde, har man naturligvis højere forventninger.

Og det SønderjyskE vi kender i dag – og sammen har skabt – er ikke lavet til at ligge nummer ni i Metalligaen. Og tænk at man endda har kunnet være i tvivl om de lyseblå har kunnet kvalificere sig til at spille om at få lov til at komme i en kvartfinale. Det er ikke godt nok, og det har givet en del mislyde. Også iblandt ægte fans med den rette lyseblå farve i blodbanen.

Nu er posen rystet i SønderjyskE. Og naturligvis er det urimelige forventninger at have til det hårdt prøvede kollektiv, at der nu skal andre kager på bordet. Naturigvis taler al sund logik for, at modgangen fortsætter. At SønderjyskE må tage tidligt på sommerferie og lagre sæsonen 2017-2018 under “Fiasko” i historiebøgerne.

Meeeeen det er jo ikke sikkert at det går sådan. I operaens verden siger man gerne, at stykket ikke er ovre før den fede kone har sunget. Og sådan er det også i sportens verden. Når kampen er spillet og det sidste signal har lydt, må man erkende resultatet. Men indtil da er der noget at spille om. Og 50 dårlige grundspilskampe er blot statistik, hvis de lyseblå bare vinder de rette kampe fra nu af. Sandsynligheden er lille med chancen er der. Og det betyder alt. Ikke mindst i ishockey og for Danmarks hårdest arbejdende spillerflok.

Nu gælder det først de såkaldte ‘play in’ kampe. Det er holdene fra nummer syv til ti i tabellens chance for at få en billet til en kvartfinale. De kampe skal vindes for stadig at være med. Men herfra har Chris Straubes spillere så også lige så gode chancer som alle andre. Så er det bedst af syv kampe i en kvartfinale, ditto i en semifinale og endelig i en finale. Hvis SønderjyskE vinder de rette kampe er vi med hele vejen. Det KAN lade sig gøre.

Måske er der mange hold i Metalligaen, som har større selvtillid. Måske er deres mandskab også bedre sat sammen. Det kan også være at de har fordel af flere hjemmebaner. Men INGEN af disse hold har de SønderjyskE supportere. Det er en ekstra mand på isen, og de er tændte og sultne.

Kære gutter på isen. Find det bedste frem i jer og tænd den ild vi har savnet hele sæsonen. Så kan vi skabe magi sammen. Og så vil der atter blive talt om SønderjyskE med respekt. Vi tror på jer!