Ishockey

Ishockey: SønderjyskE henter gammel kending

Som Haderslevspuls allerede kunne ‘rygte’ videre i går, så henter SønderjyskE Ishockey forstærkning.
En gammel kending er nemlig tilbage i dansk ishockey. Den store back Kyle Wharton skifter med omgående virkning til SønderjyskE Ishockey, hvor han allerede i aften kan få debut.

Kyle Wharton, der har både har canadisk og britisk pas, har tidligere optrådt i Metal Ligaen. Han blev midt i sæsonen 2014/15 hentet af Esbjerg Energy, hvor han spillede en vigtig rolle på et hold, der tabte DM-finalerne mod netop SønderjyskE. Han nåede at spille 22 kampe og lave imponerende 19 point under sit sidste ophold i Danmark. Med sine 191 cm og 94 kg er han samtidig en fysisk stærk og rutineret spiller, der kommer til at styrke defensiven hos SønderjyskE.

“Det er en super forstærkning vi får i Kyle. Han er en back med et stort skill-set, og han kommer til at styrke vores defensiv på flere områder. Han bevæger sig godt og har et godt skøjteløb. Han laver også nogle gode pasninger, som offensiven også kommer til at nyde godt af,” siger sportschef Kim Lykkeskov.

Der arbejdes på at få papirarbejdet på plads, så 31-årige Wharton kan debutere allerede i aften, hvor SønderjyskE spiller udekamp hos Herlev Eagles. Han kommer fra et ophold i den slovakiske liga, hvor han for HKM Zvolen har spillet 36 kampe. Aftalen med SønderjyskE løber resten af sæsonen.

[otw_shortcode_info_box border_style=”bordered”]Fakta Kyle Wharton
Nationalitet: Canada/Storbritannien
Alder: 31 (03.03.1986)
Højde: 191 cm
Vægt: 94 kg
Position: Back
Fatning: Venstre
Tidligere klubber: Ottawa 67’s, Sault Ste. Marie Grethounds, Guelph Storm, Syracuse Crunch, Eisbären Berlin, Elmira Jackas, Johnstown Chiefs, Saint Mary’s Univ., Orli Znojmo, Slavia Prag, Klagenfurter AC, Esbjerg Energy, Nikko Icebucks, Braehead Clan, HKM Zvolen
Statistik: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=9484[/otw_shortcode_info_box]