Topnyhed

Høtten er en god fest i trygge og sikre rammer

Når Vojens Høtte åbner op for årets fest, nummer 49 i rækken, er det vigtigt at skabe en fest i trygge rammer. Derfor er pladsen opbygget i tæt samarbejde med og godkendt af politiet, Brand & Redning Sønderjylland, Haderslev kommune og Region Syd.
Før Høtten er det Peter Caspersen der har ansvaret for sikkerheden, hvor han afholder møder med de relevante myndigheder om sikkerheden, mens det under selve festen er Pia Dall Petersen som har det overordnede ansvar.
Sikkerheden på pladsen består i både brandsikring, samaritter, kontrollører og patruljerende politi. Udenfor selve pladsen er der også sikkerhed, i form af betonklodser ved indgangen og ned ad Over Jerstalvej, det sidste er for at sikre gæsterne imod mulige angreb med store biler i høj fart.
Betonklodserne har vognmand Ole Bang Jensen fra Haderslev sørget for.
– Vi gør alt hvad vi kan for at afvikle en god Høtte i sikre rammer for alle, fortæller Peter Caspersen.
Også under optoget er der tænkt på sikkerheden, når der kører store lastbiler igennem og forbi de mange tilskuere, der vil være brandmænd fra Vojens Frivillige brandværn, som sikrer at man ikke kommer i nærheden af bilerne med risiko for at blive ramt, fordi der skal samles noget op på vejen.