Henrik Hansen (th)og Niels Lodberg (tv) underskriver deres kontrakter Foto: SønderjyskE
Henrik Hansen (th)og Niels Lodberg (tv) underskriver deres kontrakter Foto: SønderjyskE
Fodbold

Henrik Hansen ny SønderjyskE træner

SønderjyskE har idag præsenteret klubbens nye cheftræner, det bliver den tidligere spiller Henrik Hansen som skal stå i spidsen for klubben fra årsskiftet.

Foruden at Henrik Hansen vender tilbage til Haderslev, får han en gammel kending som assistent træner, da Niels Lodberg ligeledes vender tilbage.

42-årige Henrik Hansen er kamprekordholder i SønderjyskE med 204 kampe, og i flere sæsoner bar han også anførerbindet. Han stoppede sin aktive karriere i 2015, hvorefter han først blev A+-træner og siden assistenttræner i klubben, inden OB i 2018 hentede ham til Odense.

41-årige Niels Lodberg bar også anførerbindet i SønderjyskE i sin aktive karriere, og han nåede knap 100 kampe for klubben. Fra 2017 til sommeren 2021 var han assistenttræner i SønderjyskE.

Sportsdirektør Esben Hansen ser det som et plus, at begge trænere kender klubben og kulturen, men de er først og fremmest blevet ansat på deres menneskelige og trænerfaglige baggrund.

“Jeg er glad for, at vi nu har vores trænere på plads til de opgaver, der venter forude. Vi har været meget grundige i processen, og jeg mener, at vi i Henrik Hansen og Niels Lodberg har fundet de profiler, vi har søgt efter. De har et stort kendskab til klubben, men de har også en forståelse for det spændende projekt, vi står i med det nye ejerskab”.

“Vi får to trænere, der kender klubben og området, og de kender i høj grad 3F Superligaen, hvilket har været en prioritet. De er begge unge, dynamiske trænere, og som trænerteam kommer de til at komplementere hinanden perfekt. Vi er meget glade for, at de har sagt ja til at blive en del af et langsigtet projekt, og vi glæder os til at se dem på sidelinjen efter julepausen”, siger Esben Hansen i en pressemeddelselse.

Cheftræner Henrik Hansen ser frem til at vende tilbage til SønderjyskE.

“Det glæder mig, at det er i SønderjyskE, at jeg får mit første job som cheftræner. Klubben betyder meget for mig, og det bliver en fordel, at jeg kender klubben og omgivelserne, så jeg sammen med staben kan koncentrere mig om trænergerningen fra første dag”.

“Det er et langsigtet projekt, jeg er gået ind til, men i første omgang skal vi selvfølgelig gøre alt for at sikre os endnu en sæson i 3F Superligaen. Jeg tror på, at vi både kan skabe resultater og udvikle os, så vi står stærkt efter sommerferien, uanset hvordan det ender, men jeg har sagt ja til jobbet, fordi jeg tror på projektet både på den korte og den lange bane”, siger Henrik Hansen.

For Niels Lodberg bliver det et gensyn med klubben, han forlod i sommer, og han glæder sig til at tage fat med frisk energi.

“Jeg har en stor kærlighed til klubben, og jeg glæder mig til at komme tilbage. Der er sket mange ting i SønderjyskE, og tingene har også ændret sig i en positiv retning, og jeg synes, at vi nu ser ind i et spændende projekt, som jeg sagtens kan se mig selv i”.

“Jeg synes, det er spændende at være med til at starte noget nyt og bygge os selv op igen, og det tiltaler mig meget, at det er i samarbejde med et ungt, stærkt team. Jeg glæder mig til at komme tilbage og møde alle de skønne folk i og omkring klubben”, siger Niels Lodberg.

Både Henrik Hansen og Niels Lodberg har netop fået UEFA’s Pro-licens, der er den højeste træneruddannelse.

De tiltræder officielt 1. januar 2022 og har første træningsdag med spillerne den 10. januar.

Begge er ansat på kontrakter frem til sommeren 2024.