Fællesskabet6100 har et bredt udvalg af hold Foto: Lasse Baltzer
Fællesskabet6100 har et bredt udvalg af hold Foto: Lasse Baltzer
Foreninger

Haderslevs Fællesskabet6100 er med i opløbet om idrætspris

Frem til den 13. november er det muligt at stemme på Fællesskabet6100, som er med i opløbet om at vinde danskernes idrætspris og en check på 100.000 kroner.
Der er dog lang vej, da foreningen er med i et stærkt felt, så de håber på at “støt lokalt” også gælder foreningslivet.
Fællesskabet6100 har primært aktiviteter på Jomfrustien 50, en af de bygninger der om få måneder til rives ned til fordel for boligbyggeri. Derfor vil præmien blive brugt som hjælp til nye lokaler, til to nye sportsgrene, om pt er på standby indtil faciliteterne matcher behovet.

Fællesskabet6100 er indstillet til danskernes idrætspris på baggrund af deres særprægede foreningsopbygning. De har f.eks. ingen bestyrelse og dermed heller ingen formand, næstformand o.s.v. Hos fællesskabet6100 ”ejer” den enkelte træner eller ansvarlige sit eget hold, således at denne selv varetager alle opgaver fra start til slut.
Opbygningen har betydet at de frivillige træder langt mere i karakter og tager stor ejerskab af det de selv har været med til at starte op.
Det har samtidig gjort det nemt, at nye interesserede at “søge ind” og selv prøve kræfter som frivillig.
Dette betyder også, at der nærmest ingen grænser er for, hvad der kan udbydes af aktiviteter, dette betyder også at alternative ”hold” som meditation og affaldsindsamling er på programmet i fællesskabet6100.
Alle hold er sæson opdelte, dette gøres for at undgå det evighedshjul, som frivillige kan havne i. Der er hele tiden mulighed for at ændre retning eller holde en pause, hvis der er behov for dette, f.eks. i forbindelse med eksamen eller andet.
”Vi oplever i høj grad at den flaskehals effekt der kan opstå når enkelte bestemmer, den udebliver fordi hver især selv beslutter, planlægger og udfører opgaverne i praksis”, fortæller en af initiativtagerne til Fællesskabet6100, Laila Brummer.