Claus Dall æreshertug 2019 Foto: René Holm
Claus Dall æreshertug 2019 Foto: René Holm
Haderslev

Haderslev skal vælge årets æreshertug 2021

Nu er det tid til at indstille kandidaterne til årets æreshertug. Sidste år blev arrangementet aflyst pga corona, men i år vil det blive gennemført den 29. juni på årsdagens for Hertug Hans’ fødsel.

I år er det 500 år siden, Hertug Hans blev født. Traditionen tro, skal der findes en æreshertug i Haderslev Kommune, og kåringen bliver i år på Hertug Hans’ fødselsdag den 29. juni.
”Det er et ganske særligt år, så vi synes, det var oplagt at gøre lidt ekstra ud af denne dag og derfor udnævner vi æreshertugen tirsdag den 29. juni”, siger borgmester H.P. Geil, der sidste år desværre ikke kunne udnævne en æreshertug pga corona.
”Vi kunne simpelthen ikke gennemføre arrangementet sidste år, men i år tror vi på, at det er muligt, og derfor glæder jeg mig til at modtage forhåbentligt endnu flere bud i år”, siger H.P. Geil.

En æreshertug er en person eller gruppe, der har gjort en positiv forskel i forhold til Haderslev Kommunes omdømme, har gjort en social eller kulturel indsats, arbejder uselvisk eller gør et arbejde udover det forventelige.

I første omgang drejer det sig om at finde frem til de personer eller grupper, som har været med til at gøre Haderslev Kommune sjovere, bedre og mere attraktiv at bo i.

Alle borgere kan mellem 20. maj og 10. juni 2021 komme med et bud på, hvem der skal være æreshertug. Forslaget skal være skriftligt begrundet og sendes til: Haderslev Kommune, Kultur og Fritid, Christian X’s Vej 39, 6100 Haderslev eller på mail: kulturogfritid@haderslev.dk
Det er en komité, bestående af borgmesteren, den skrivende presse, samt repræsentanter for æreshertugerne og Hertug Hans Festival, der udvælger, hvem der skal være årets æreshertug.

Om æreshertugkåringen
Haderslev Kommune har siden midten af 1970´erne hvert år udnævnt en æreshertug. Begrebet er opstået i forbindelse med afholdelse af Haderslevs byfest ”Hertug Hans Festen”, hvor man hvert år har æret en borger, der har gjort sig positivt bemærket og har medvirket til at gøre Haderslev Kommune til en bedre, sjovere og mere attraktiv kommune at bo i.
Æreshertugen honoreres med blandt andet blomster og kæde og får desuden sit navn indgraveret i en messingplade ved Stormklokken.