MTB ruten i blandt andet Pamhule er en del af VM ruten Foto: Pressefoto
MTB ruten i blandt andet Pamhule er en del af VM ruten Foto: Pressefoto
Nyheder

Haderslev MTB Challenge lancerer virtuel VM-rute

I 2022 afvikles UCIs VM i MTB maraton i Haderslev. Det skulle have været markeret første gang i år ved et stort bredde-event – Haderslev MTB Challenge – med deltagere fra hele landet og landene omkring os. Men tidligere på året valgte arrangørerne at aflyse løbet for i år.
”Det var ikke blevet den folkefest, vi har lagt op til, så vi har valgt at fokusere kræfterne på at gøre det endnu bedre næste år”, siger Bent Skov, der er projektleder for VM i 2022 og Haderslev MTB Challenge.
I stedet er arrangørerne nu klar med en virtuel udgave af VM-ruten, så den kan køres på simulator på tjenesten Bkool. Den virtuelle udgave lanceres samtidig med at tilmeldingen til Haderslev MTB Challenge 2021 åbnes lørdag den 19. september klokken 10.00.
”Vi har valgt at gøre ruten tilgængelig som virtuel rute for at give MTB-interesserede fra hele verden mulighed for at prøve kræfter med den. Det er med til at skabe opmærksomhed omkring løbene, og så er det oplagt at gøre det nu, så folk kan prøve kræfter med den hen over vinteren, hvor det ser ud til, at man heller ikke kan rejse så meget ud på grund af coronavirus”, siger Bent Skov.
Ruten er 40 km lang og der skal til VM i 2022 køres tre runder på den – i alt 120 km. På de tre runder når rytterne at køre mere end 1500 højdemeter.

Haderslev MTB Challenge åben for tilmelding til 2021
Lørdag den 19. september klokken 10 åbnes der samtidig for tilmelding til Haderslev MTB Challenge 2021. Det afvikles den 25. september, og bliver i 2021 en del af DM i MTB maraton i Haderslev.
”Mange af dem, der havde tilmeldt sig Haderslev MTB Challenge 2020 har valgt at videreføre deres startnummer til næste år. Men vi håber også, at mange nye har lyst til at købe et startnummer allerede nu, hvor vi ved, at løbet til næste år køres i forbindelse med DM”, siger Bent Skov.

VM i Haderslev 2022
Haderslev MTB Challenge er en forløber til VM i MTB maraton, som afvikles i Haderslev i 2022 og arrangeres i et samarbejde mellem Trekantområdet Danmark, Sport og Event Denmark, Danmarks Cykle Union og Haderslev Kommune.
Ruten kan findes på Bkool tilmelding til Haderslev MTB Challenge 2021 kan fra lørdag klokken 10 findes på www.haderslevMTBchallenge.dk.