Lysfest på Haderslev Kaserne i 2019 Foto: René Holm
Lysfest på Haderslev Kaserne i 2019 Foto: René Holm
Nyheder

Haderslev lysfest 2021 uden publikum

Imorgen den 4. maj afvikles der traditionen tro Lysfest på Haderslev Kaserne.

Dog bliver årets arrangement et lukket arrangement, men vil blive livestreamet på forskellige platforme som TV Syd+, TV Syd Live Update.dk samt Haderslev Kommunes Facebook side.

Lysfesten gennemføres fra klokken 22.00 til 22.30. Programmet er reduceret i tid, det vil indeholde de traditionelle sange, som synges ved lysfesten, taler samt kunstneriske indslag fra Haderslev Domkirkes Pigekor og Pivot Dance Company.

Taleren til årets Lysfest bliver H.K.H. Kronprins Frederik, som foruden talen også deltager i kranselægning på Haderslev Kaserne for de faldne i Haderslev den 9. april 1940 og frihedskampen.

”Det er en stor ære, at H.K.H. Kronprinsen har valgt at være årets lysfesttaler og deltage i lysfesten på Haderslev Kaserne. Det er helt unikt og tilfører en særlig dimension til dette års transmitterede lysfest, hvor publikum sidder derhjemme i stuerne og ikke er fysisk til stede på kasernen. H.K.H. Kronprinsen deltagelse er med til at gøre lysfesten i 2021 til en helt særlig begivenhed i denne coronatid. Det er jeg utroligt glad for”, siger oberst Lars Mouritsen.

”Vi er beærede og stolte over, at H.K.H. Kronprinsen har valgt at deltage i lysfesten og holde lysfesttalen. Befrielsen er noget ganske særligt i Haderslev Kommune, og det vil den også være i et år, selvom vi ikke kan samles fysisk på kasernepladsen, som vi plejer. Men heldigvis kan vi stadig sætte lys i vinduet, og det vil jeg opfordre alle til at gøre denne aften. Jeg glæder mig samtidig over, at det i år er lykkes at lave en lystfest, der både transmitteres via tv og sociale medier, så alle får mulighed for at opleve lysfesten og høre H.K.H. Kronprinsens tale hjemme i stuerne”, siger borgmester H.P. Geil.