Kultur

Haderslev læser sammen

Haderslev er vilde med at læse. Det viser det stigende udlånstal på biblioteket, i øvrigt landets eneste stigning. Gode læseoplevelser skaber livslang læseglæde, og det kan sagtens være socialt at læse. Det sker både til bogcaféer og som en del af en af de populære læsekredse.

”Det er berigende at være med i en læsekreds. Du får læst bøger, som du måske ikke selv ville have valgt, og du deler læseoplevelsen med andre. En læsekreds er ikke en dansk-eksamen, men et åbent fællesskab om litteratur”, siger Bibliotekar og Event Koordinator ved Kulturhuset Bispen, Jette Holm Rønne.

Haderslev Bibliotekerne hjælper både nye og gamle læsekredse godt på vej ind i den fælles oplevelse af litteraturen. Med over 60 etablerede læsekredse spredt ud over kommunen er interessen stor for de litterære fælleskaber.
”I oktober er der flere gode oplevelser i vente for de læsesultne”, fortsætter hun.
Tidligere bibliotekschef ved Haderslev Bibliotekerne Per Månson og bibliotekar Thomas Ry Andersen tager på Tour de Haderslev Bibliotekerne med et såkaldt Bogcafé Marathon. Her deler de ud af deres personlige favoritter med kompetent vejledning til vinterens bogfix.
Mandag 7. oktober imellem klokken 14 og 17 gæster de to belæste herrer bibliotekerne i Haderslev, Vojens og Gram med et tilbud til alle, der savner inspiration til vinterens læsning eller blot ønsker et pusterum.
Onsdag 9. oktober kl.18.30 finder Haderslev Bibliotekernes Litterære Strikkecafé igen ret og vrang på litteraturen. Det er anden gang de strikkende litteratur-elskere kan få læst op fra udvalgte bøger mens pindende og snakken går over de nyeste strikkebøger eller den seneste roman man har læst.
Begge arrangementer er gratis uden tilmelding.