Patrick fortsætter kun sin march, når han har følgeskab af andre. Kun to gange tidligere har han oplevet at stå alene ude på ruten. Alle der har lyst, kan gøre ham følgeskab. Foto: Privatfoto/pressefoto
Patrick fortsætter kun sin march, når han har følgeskab af andre. Kun to gange tidligere har han oplevet at stå alene ude på ruten. Alle der har lyst, kan gøre ham følgeskab. Foto: Privatfoto/pressefoto
Haderslev

Haderslev lægger veje til March imod ensomhed

Den 7. og 8. september går Patrick Cakirli gennem Haderslev Kommune. Alle er velkomne til at gå med ham og dermed sætte fokus på ensomhed.

March mod Ensomhed er et initiativ startet af Patrick Cakirli. Konceptet er enkelt. Han skal gå en tur på 1.600 km rundt i Danmark. Men han må kun gå, hvis han har følgeskab – ellers skal han stå stille. På den måde bliver hans vandring et symbol på vigtigheden af fællesskab. Patrick startede sin tur gennem Danmark i Nexø 16. august og slutter i Esbjerg 10. oktober.

Den 7. og 8. september går han gennem Haderslev Kommune, og man er velkommen til at gå med. Den 8. september er der fælles afgang fra Rådhuset i Haderslev. Kl. 7.30 er der kaffe og lidt brød, inden dagens gåtur mod Kolding Rådhus starter.

Udvalget for Sundhed og Forebyggelse følger Patrick i hans indsats ved at følges med Patrick på en del af marchen igennem Haderslev Kommune
”Ensomhed er et alvorligt problem. Vi ved, at der er de mange, der ikke overlever at være ensomme. Der er lige så mange der dør af ensomhed som af tobaksrøg. Det skal vi gøre noget ved. Vi skal støtte og bakke op. Ingen skal føle sig ensomme. I udvalget ønsker vi at bekæmpe ensomhed, og det er også derfor, vi går med Patrick”, siger Børge Koch.

Det anslås, at flere end 380.000 voksne og over 20.000 børn i Danmark hvert år føler sig svært ensomme, og Sundhedsstyrelsen opgør, at ensomhed koster samfundet over 8 milliarder kroner årligt.

Hvert år fra uge 33 til og med uge 40 udfører Patrick March mod Ensomhed, hvor Patrick vandrer 1.600 kilometer gennem Danmark. Det gør han for at sætte nationalt fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring såvel som for at samle penge ind til March mod Ensomheds Landsindsamling, som støtter landsdækkende og lokale initiativer, der forebygger og afhjælper ensomhed.

Turen igennem Haderslev Kommune:
Tirsdag d. 7. september: Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa til Christian X’s Vej 39, 6100 Haderslev
Onsdag d. 8. september: Christian X’s Vej 39, 6100 Haderslev til Akselvtorv 1, 6000 Kolding 

Se ruten her

Må aldrig gå alene
Konceptet for March mod Ensomhed er som følger: Patrick må ikke gå, hvis han ikke har følgeskab – ellers skal han stå stille og vente på selskab. På den måde bliver hans vandring symbol på vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed.

Med en turbulent opvækst på skiftende opholdssteder og i plejefamilie, har Patrick selv oplevet ensomhed – og i december 2016 blev hans ensomhedsfølelse så voldsom, at han besluttede sig for at række ud efter hjælp på de sociale medier.
Han skrev: “Jeg er desperat efter at møde nye mennesker. Jeg er ensom og går igennem den hårdeste periode i mit liv. Jeg vil sidde på trapperne foran Københavns Rådhus fra kl. 14-20. Jeg har sorte bukser og en North Face taske på.”

Og efter det opslag startede initiativet March mod Ensomhed:

“Flere end 380.000 voksne og over 20.000 børn i Danmark føler sig svært ensomme, og Sundhedsstyrelsen opgør, at ensomhed koster samfundet over 8 milliarder kroner årligt. Det er ikke godt nok, og det skal vi gøre noget ved. Jeg håber, at jeg gennem min vandring kan være med til at aftabuisere følelsen af ensomhed samt inspirere ensomhedsramte borgere til at række ud efter hjælp. Hvis jeg kunne gøre det, så kan alle, fortæller Patrick.