Flagdagen fejres i Haderslev Foto: Pressefoto
Haderslev

Haderslev Kommune markerer Flagdag for Danmarks udsendte

På søndag den 5. september er der Flagdag for Danmarks udsendte. Den officielle markering af flagdagen i Jylland afholdes i år Haderslev Kommune med deltagelse af chefen for Forsvarsstaben, generalløjtnant Kenneth Pedersen.

Slesvigske Musikkorps fører an, når veteraner, soldaterforeninger, beredskabet og soldater søndag den 5. september marcherer igennem Haderslevs flagudsmykkede gader. Det sker, når Haderslev Kommune i samarbejde med Slesvigske Fodregiment, Fighter Wing Skrydstrup og Beredskabsstyrelsen Sydjylland markerer Flagdag for Danmarks udsendte. Flagdagen er en officiel flagdag, hvor man hylder de mange mænd og kvinder, som er eller har været udsendt på en mission af Danmark
“Flagdagen for Danmarks udsendte er en vigtig mærkedag i Haderslev Kommune. Vi er hjemsted for rigtig mange af Forsvarets arbejdspladser og derfor er det vigtigt, at vi hylder vores veteraner. Jeg håber, at mange borgere i Haderslev Kommune vil hejse flaget den 5. september som tak for veteranernes store indsats”, siger borgmester H.P. Geil.

Haderslev Kommune er i år udpeget til at afholde den officielle markering af flagdagen i Jylland, hvorfor chefen for Forsvarsstaben, generalløjtnant Kenneth Pedersen, deltager i flagdagen i Haderslev.

Program
10.30 Paraden formeres på Haderslev Kaserne
10.35 March fra Haderslev Kaserne til Haderslev Domkirke via Nørregade og Torvet
11.00 Mindegudstjeneste i Haderslev Domkirke
11.35 March til Gravene via Bispegade, Storegade, Gåskærgade og Svinget
11.50 Velkomst og tale ved borgmester H.P. Geil
11.55 Tale ved chefen for Forsvarsstaben, generalløjtnant Kenneth Pedersen
12.00 Haderslev Kommune er vært ved en sønderjysk ringridderpølse og en sodavand
12.45 March fra Gravene til Haderslev Kaserne
12.50 Arrangementet på Gravene slutter
13.05 Tale og kransenedlæggelse ved chefen for Slesvigske Fodregiment, oberst Lars Mouritsen.

Alle interesserede borger er velkomne til at deltage i markeringen på Gravene. Arrangementet på Haderslev Kaserne er kun for inviterede gæster.