Fredag fejrede alle børn og voksne i Ejsbølhus den nye titel som Sangglad Børnehave med sangerfest Foto: Pressefoto
Fredag fejrede alle børn og voksne i Ejsbølhus den nye titel som Sangglad Børnehave med sangerfest Foto: Pressefoto
Nyheder

Haderslev Kommune har fået en sangglad børnehave

Sct. Severin Børnehuse, afdeling Ejsbølhus, er blevet Haderslev Kommunes første sangglade børnehave – en certificering, der betyder at de voksne har fået nye kompetencer i at arbejde med sang i børnehaven, hvilket styrker både trivsel, sprog og motorik hos børnene.
Merete Abrahamsen overrakte Thilde beviset på, at Ejsbølhus fra Sct. Severin Børnehuse nu er Sangglad Børnehave.
Sang og børnehave går ofte hånd i hånd, og nu har børnehaven Ejsbølhus, som er en del af Sct. Severin Børnehuse, fået papirer på, at de er en sangglad børnehave.
”Når vi bruger sang i børnehaven, så øger det børnenes trivsel, fordi det bringer glæde og giver fællesskab, og samtidig understøtter det børnene udvikling både socialt, sprogligt og motorisk”, siger Ditte Andersen, der er daglig leder i Ejsbølhus.
Certificeringen ’Sangglad Daginstitution’ gives, når de voksne i børnehaven har arbejdet med at bruge sang i det pædagogiske arbejde, Indtil videre har projektet varet et år i Ejsbølhus, og de skal i børnehaven arbejde videre med sang de næste to år for at beholde certificeringen.
”Mit fokus i projekt sangglad er på det pædagogiske personale i børnehaven. Vi arbejder med kunnen, viden og refleksioner omkring det at synge med børn. Sangen får en central rolle i hverdagen og danner ramme om sangglæde, kreativitet og fællesskab”, siger Merete Abrahamsen, der er musikskolelærer på Haderslev Musikskole og har stået for certificeringen i Ejsbølhus.
”Vi har altid brugt sang i det pædagogiske arbejde, men man kan sige, at hvor vi tidligere samarbejdede med musikskolen om kortere forløb, så var det til glæde for de børn, der gik i børnehaven nu og her. Nu er vores egne medarbejdere blevet klædt på til at arbejde mere med sang, så nu kommer det alle de børn, der fremover kommer i Ejsbølhus, til gode”, siger Ditte Andersen.
Sangglad Daginstitution er en certificering, der gives af Sangens Hus og er i Haderslev Kommune blevet lavet i samarbejde med Haderslev Musikskole og Sangakademiet i Haderslev.