Claus Dall æreshertug 2019 Foto: René Holm
Claus Dall æreshertug 2019 Foto: René Holm
Haderslev

Haderslev kårer årets æreshertug på tirsdag

Kåringen af årets æreshertug i Haderslev Kommune finder sted den 29. juni kl. 14 på Torvet i Haderslev.

27 kandidater. Så mange forskellige bud er der kommet på, hvem der skal være årets æreshertug i Haderslev Kommune. Sidste år blev der ikke udnævnt en æreshertug på grund af corona, men i år er det væltet ind med kandidater.
”Vi er overvældet af de mange indstillinger, der også bevidner, at vi har rigtig mange ildsjæle, der på hver sin måde gør en indsats i kommunen. Det er fantastisk, at vi i komitéen har haft et så bredt felt at vælge ud fra”, siger borgmester H.P. Geil.

Åreshertugkomiteen består af repræsentanter fra den lokale presse, tidligere æreshertuger og borgmester H.P. Geil. Komitéen mødtes i sidste uge og blev enige om, hvem der skal have den ærefulde titel.
”Traditionen tro, vil vi afsløre årets æreshertug på Torvet i Haderslev. I år falder kåringen sammen med Hertug Hans’ 500-års fødselsdag den 29. juni. Vi håber rigtig mange har lyst til at kigge forbi, og vi vil også livestreame kåringen på kommunens facebook-side”, siger H.P. Geil.

Kåringen finder sted kl. 14.00 på Torvet. Efterfølgende køres den nye æreshertug rundt i hestevogn gennem byen.

Udover æreshertugkåringen vil Hertug Hans’ 500 års fødselsdag blandt andet blive markeret med historiske optrin, musik og gøgl. Hele programmet kan ses på www.hertughansfestival.dk