Haderslev kommune logo
Haderslev kommune logo
Nyheder

Haderslev hopper op ad listen for erhverv

Dansk Industri offentliggjorde forleden sin årlige måling af erhvervsvenligheden i de danske kommuner. Haderslev er placeret som nummer 29 på listen.

“I år er vi gået ni pladser frem på listen over erhvervsvenlighed, så det går den helt rigtige vej med erhvervsklimaet i Haderslev Kommune, og det er meget tilfredsstillende”, siger borgmester H.P. Geil.
Med placeringen ligger Haderslev Kommune nu i den øverste tredjedel af landets kommuner, når det kommer til at behandle de lokale erhvervsvirksomheder bedst muligt.

“Jeg oplever, at vi lykkes med at skabe positive spiraler på dette område. I går offentliggjorde de små og mellemstore virksomheder en analyse, der viser, at Haderslev Kommune er næstbedst i landet i forhold til hurtig byggesagsbehandling. I dag kan vi så konstatere, at vi tager et godt hop fremad på DI´s undersøgelse af erhvervsvenlighed”, siger borgmester H.P. Geil.

“Vi har arbejdet strategisk og målrettet med en vækstdagsorden, hvor vi skaber bedre vilkår for bosætning, uddannelse og arbejdsmarkedet. Det er områder, som har afgørende betydning for erhvervslivet her og nu, men ikke mindst på længere sigt. Vi har i processen involveret lokale aktører på området, og jeg tror at vores nye tilgang og den lokale dialog har båret frugt. Det er meget positivt og perspektivrigt”, siger borgmester H.P. Geil.

“Som jeg læser rapporten, ligger vi pænt på de mange parametre i undersøgelsen, men gør det særlig godt i forhold til den kommunale sagsbehandling og brugen af private leverandører. Det er områder, som vi gennem flere år har arbejdet på at forbedre, så det er flot, at vores medarbejdere fastholder den flotte placering i kraft af deres gode indsats i hverdagen”, siger H.P. Geil.

På trods af den fine samlede placeringen vil borgmesteren dog ikke hvile på laurbærrene.
“I de kommende år vil vi helt sikkert fortsætte det strategiske arbejde omkring vores vækstdagsorden, og det forventer jeg også vil afspejle sig i de kommende års målinger fra DI”, siger H.P. Geil.