Haderslev Rådhus Foto: Pressefoto
Haderslev Rådhus Foto: Pressefoto
Nyheder

Haderslev har en god dialog med virksomhederne

Haderslev Kommune går fire pladser tilbage i DI’s erhvervsklimaundersøgelse. Bedst går det for kommunen, når det handler om dialog.
Der er en god dialog mellem lokale virksomheder og Haderslev Komune. I hvert fald hvis man skal tro de tilbagemeldinger, der er i DI’s erhvervsklimaundersøgelse, der netop er offentliggjort. Her ligger Haderslev Kommune på en 16. plads blandt de danske kommuner.
”Generelt er det mit indtryk, at vi har et godt samarbejde med virksomhederne, og vi er gode til at tale om tingene her i kommunen. Samtidig synes jeg også, vi er blevet bedre til at fortællle, om de muligheder, virksomhederne har, og det tror jeg har betydning for, at vi på dette område klarer os godt, siger fungerende borgmester Jon Krongaard.
Samlet set ligger Haderslev Kommune på en 38. plads. Det er et lille skridt tilbage i forhold til året før, hvor kommunen samlet set lå nummer 34.
Det er især i kategorierne ”Infrastruktur og transport” og i ”Arbejdskraft”, at kommunen er gået tilbage.
”Der er ingen tvivl om, at vi skal blive endnu dygtigere til at hjælpe virksomhederne med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Vi har netop ansat en direktør for arbejdsmarkedsområdet, så det er et område, der har vores fokus, og hvor vi er i gang med at se, hvordan vi kan gøre det endnu bedre, så vi kan sikre vækst og udvikling i kommunen og at virksomhederne kan få de medarbejdere, de har brug for”, siger Jon Krongaard.
Om undersøgelsen
Det er 11. år i træk, at DI laver undersøgelsen om Lokalt Erhvervsklima 2020.
7.616 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.
Besvarelserne repræsenterer omkring 323.320 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 18 pct. af den private beskæftigelse.