Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:50
Nyheder

Godt råd: Tøm bilen før tyven

TAG VÆRDIERNE MED: Når turen går ud i sommerlandet, er den feriepakkede bil en stor fristelse for tyve. Samtidig har tyvene fundet ud af at bruge trickteknologi. Feriefolket kan være med til at gøre livet vanskeligere for tyven, lyder det fra GF Forsikring i det nordlige Sønderjylland.

FRIST IKKE FERIETYVEN: Gem værdierne væk, når du forlader bilen. Pas, penge og smykker bør aldrig blive alene tilbage i bilen.
Hvert eneste år pakker mange forventningsfulde sønderjyder bilen og kører på ferie. Det betyder også, at bilen bliver fyldt op med værdier og bagage, og et indbrud er bestemt ikke noget, man har lyst til at skrive hjem om.
Hvis tyven vil ind, så er den feriepakkede bil et let offer. Og har tyven først været inde, så er man sjældent i tvivl, når bilen er gennemrodet og værdierne er væk. Men de fleste forsikringsselskaber kræver synlige tegn på indbrud, og det er i de senere år blevet en udfordring.
Tjek om bilen er låst
Avancerede låseværktøjer er blevet udbredt og giver tyven mulighed for at bryde ind uden synlige tegn. Blandt tyvens foretrukne værktøjer er elektroniske nøgler, der kan jamme signalet fra bilens centrallås.

– Tyvene udnytter, at mange ikke er opmærksomme på deres bil, når de låser den med fjernbetjeningen. Tag i døren, så er du sikker på, at den er låst, siger Gunnar Hansen fra det kundeejede forsikringsselskab, GF Forsikring, der i det nordlige Sønderjylland har kontor i Haderslev.
Gem elektronikken væk
Tyven bliver lokket af værdigenstande, som han hurtigt kan omsætte. Derfor skal man undlade at friste tyven med ting, der ser spændende ud, som fx en taske, der ligner en computertaske.

– Et kamera eller en pc er ikke skjult for tyven, hvis de er i en kamera- eller computertaske. De skal gemmes helt væk, slutter Gunnar Hansen fra GF Sønderjylland.
Det kundeejede GF Forsikring oplyser at i tilfælde af et indbrud kan forsikringsselskabet kun komme til hjælp, hvis værdigenstande som fx IPad, computer eller spejlreflekskamera har været skjult i fx handskerum eller bagagerum. Derfor er det også en god ide at fjerne IPad-holdere fra nakkestøtten, der kan indikere, at der er en IPad i bilen.

Synligt tøj og tasker vil forsikringen typisk dække, men der kan være en øvre grænse på dækningen. Til gengæld kan en tagboks på bilen være en god ide også set med forsikringsselskabets øjne. En tagboks er nemlig sidestillet med et aflåst bagagerum.


Gode råd på kør selv-ferien
• Tag altid pas, penge og smykker med dig, når du forlader bilen
• Tag alle dine værdier med ind, når du overnatter
• Husk alarmnummeret, der er tilknyttet dit forsikringsselskab, så du kan få hurtig hjælp, hvis uheldet skulle være ude.