Foreninger

Glad høtte-formand: “Bedste resultat i 10 år”

At være byfest i Vojens er en overlevelseskamp. Eller det har det været. Måske blev sommerens 50 års jubilæums-høtte vendepunktet.

”Naturligvis handler en god Høtte ikke kun om penge. Det er super vigtigt, at byen har en god fest og at de frivillige og alle sponsorer oplever at være med til noget stort. Men pengene er det, som gør det muligt og en forudsætning for at vi som forening kan tage ansvar for at arrangere festen,” fortæller formanden for Vojens BI s høtteudvalg, Tina Rosenkilde-Hansen til Haderslevspuls. Hun fortsætter:
”Det er ikke nogen hemmelighed at Høtten har været udfordret voldsomt. Og efter et magert resultat i fjor, var der behov for at slås for sagen for at få lov til at arrangere Høtte nummer 50 i byen.

“Heldigvis kvitterede alle for indsatsen og – ud over et tilfredsstillende økonomisk resultat – blev vi beræftet i, at de nye tiltag bliver taget godt imod,” siger Tina Rosenkilde-Hansen. Noget eksakt tal får man ikke ud af formanden, men hun siger:

“Vi arbejder med at meget ydmygt budget. Vi ved godt at Høtten aldrig bliver en guldrandet forretning, men der skal være et fornuftigt forhold imellem indsatsens størrelse, risikoen og udbyttet. Og det føler vi der er i år,” siger hun.

Mange ting lykkedes

Det var over en meget bred kam, at høttefesten 2019 var en succes. Der var god søgning til de fleste aktiviteter og en god omsætning på pladsen:

“Det betyder meget at folk i Vojens bare én gang i løbet af Høtten kommer forbi pladsen og nyder en pølse og en øl eller vand,” siger Tina Rosenkilde-Hansen, som også kan glæde sig over at et hårdt slid bag kulisserne gav pote:

“Vi har blandt andet fået ændret nogle af de aftaler vi havde omkring for eksempel toiletforhold. Det er ting, som betyder meget på bundlinjen og heldigvis meget mindre i hverdagen. Det har også været en vigtig faktor i 2019 at mange flere virksomheder valgte at sponsorere os,” fortæller formanden.

Mange tog del i festen

Generelt var der god søgning til Høttefestens aktiviteter, men der var især to som skilte sig ud. Ikke færre end 160 flere tog del i optogsarrangørenes fest og så var jubilæumsarrangementet med Vin & Tapas en kæmpe succes:

“Vi havde snakket om, at kom der blot 50 så kunne vi føle at vi havde markeret jubilæet. Vi måtte stoppe billetsalget ved 200 da der ikke var mere plads. Og selv om der ikke er jubilæum næste år, så er vi allerede i gang med at sælge billetter til en ny omgang Vin & Tapas. Denne gang hedder det ‘Gadefest med Vin & Tapas’ fortæller Tina Rosenkilde-Hansen, som håber at der bliver brug for et større telt til festen.

“Vi er bare skidegode”

Formanden er ikke i tvivl om, at et fungerende høtteudvalg er en stor del af forklaringen på en vellykket fest:

“Jeg synes vi er et fantastisk team. Vi forsøger at gribe tingene af som var vi en virksomhed, og vi forsøger at være meget synlige og tilgængelige. Og det synes jeg lykkes bedre og bedre. Hertil kommer de kolossalt mange frivillige, der arbejder benhårdt. Og alle vore gode sponsorer. Tilsammen er vi bare skidegode,” slutter Tina Rosenkilde-Hansen.