Stefan Gartenmann - foto Svend Anker Iversen
Stefan Gartenmann - foto Svend Anker Iversen
Fodbold

Gartenmann forlænger i SønderjyskE

Stefan Gartenmann forlænger sin kontrakt med yderligere to sæsoner, så han nu er på kontrakt i SønderjyskE frem til sommeren 2022.

Det var et frø, der skulle blomstre og vokse sig stor og stærk.

21-årige Stefan Gartenmann kom sidste sommer til SønderjyskE, hvor han skulle forsøge at bide sig fast på superligaholdet efter fire års fodbolduddannelse i hollandske SC Heerenveen.

Forsvarstalentet med 43 ungdomslandskampe i bagagen vidste nok, at han skulle bruge tid på at få sit gennembrud, men da Marc Pedersen blev skadet sidste efterår, blev der hurtigt brug for Gartenmanns evner i forsvaret.

Debutsæsonen i superligaen gav således hele 27 kampe – de 23 fra start – og i denne sæson har han været fast mand på holdkortet i sæsonens første otte kampe.

Gartenmann har vist sig så godt frem, at den kontrakt, der i første omgang løb til sommeren 2020, nu er blevet forlænget med yderligere to år, så SønderjyskE og Gartenmann nu har papir på hinanden frem til sommeren 2022.

Sportschef Hans Jørgen Haysen har været imponeret af Stefan Gartenmanns udvikling i SønderjyskE.

– Det er en mand, der er lavet af det rette DNA. Siden han kom til, har han lagt på hver eneste dag, og han spiller nu fast – endda på en position, hvor vi ikke lige havde tænkt, at han skulle spille. Det siger også meget om hans person, at han bare klør på lige meget hvad. Og når nu også målscoringerne er begyndt at komme – senest endda på saksespark – så ser det endnu mere lovende ud, siger Hans Jørgen Haysen.

– Lige nu stråler han af selvtillid. Alt, hvad han prøver og gør, bliver næsten til guld. Vi kendte ham som en rigtig forsvarsspiller med streg under forsvar, hvor han var god i sine dueller og markeringer, men vi er blevet positivt overrasket over hans spil med bolden og tekniske kunnen, som også er på et højt niveau, siger Haysen.

Forlængelsen med Stefan Gartenmann er den seneste af en række kontraktforlængelser i SønderjyskE, hvor sportschefen gerne vil være tidligt ude for at holde på klubbens bedste spillere.

– Det er vigtigt for os at have længerevarende aftaler med de spillere, som vi tror meget på, og som har den rigtige alder. Nu har vi forlænget otte aftaler inden for det seneste halve års tid, og det er et område, hvor vi nu er mere på forkant med tingene, end vi har været tidligere, siger Hans Jørgen Haysen.

Hovedpersonen selv glæder sig over, at fremtiden nu er på plads frem til sommeren 2022.

– Jeg er rigtig tryg her i klubben. Jeg har haft en god tid, og jeg synes, jeg har fundet min plads på holdet og i omklædningsrummet, og jeg nyder bare at tage til træning hver eneste dag, siger Stefan Gartenmann.

– Jeg har spillet mig stille og roligt ind på holdet, og jeg synes, jeg er blevet mere bærende, som tiden er skredet frem, og derfor vil jeg gerne udvikle den rolle endnu mere ved at putte et par ekstra år på min aftale, siger Gartenmann.