Debat

Fyringsrunde på VUC Syd

‘Havkatten’, Carl Skøtt, Brombærvej 52, Haderslev, skriver…

Der er lagt op til en måske større fyringsrunde på VUC Syd. Den kommer i kølvandet på det udspil, der i dag er kommet fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK). I farezonen er især hf-lærere.
Truslen om fyring er en følge af, at STUK har undersøgt, hvordan det står til med hf-lærernes faglige og pædagogiske kvalifikationer – og her viser det sig, at VUC Syd i strid med reglerne har ansat et endnu ukendt antal hf-lærere, der ikke har de krævede kompetencer.
Det har været gavnligt for VUC Syds økonomi, men VUC Syd – hvor dygtig lærerne end har været – har ikke levet op til de krav, der stilles til lærernes kompetencer.
Som minimum skal hf-lærerne have en kandidatgrad i det område, de underviser i, og desuden skal de have en pædagogisk overbygning, der kaldes pædagogikum. Men det er ikke altid, at en kandidat er nok, læreren skal også have et vist antal fag inden for det område, han/hun underviser i. Kravene til hf-lærerne er altså rimelig høje.
Med i fyringsrunden burde være dem, der er ansvarlig for, at der er blevet ansat lærere uden de krævede kvalifikationer – og som i øvrigt er direkte årsag til, at VUC Syd er stemplet som et undervisningssted, der på en række områder ikke har overholdt lovgivningen og tillige har ødslet statsmidler bort.
Havkatten Calle