Kultur

Foromtale: Kaffeklubben går i barndom

De fire medlemmer i Willys Kaffeklub er ved at gå i barndom. Sådan går det – tiden sætter sine spor, men vi skal også tilbage i forrige årtusinde, til 1990, da kaffeklubben gav sit første show. Det sidste hedder naturligvis Tak for kaffe.
Det med at gå i barndom skal tages med et lille forbehold. Forfaldet har foreløbig kun bragt kaffeklubbens medlemmer tilbage til spejdertiden. De mindes den store spejderlejr, der i 1969 blev holdt i Husum Krat, og som skal finde sted samme sted 50 år efter. De har forberedelser, der skal gøres.
De har nu også meget andet at snakke om i kaffeklubben, æ kjøffenhauner bl.a. Egentlig hører han jo til i en lejr, lige som alle andre kjøffenhaunere, men, men … Lille Sørensen, den i egne øjne med rette selvoptagede Bødiker og Doven Lars har ikke kun problemer med æ kjøffenhauner – selv om koner og kærester er ude af billedet.
Egentlig består holdet af Ole Sørensen, Klaus Andersen og Lars Rødbroe fra Teatret Møllen samt Alex Bødiker, der er kendt for meget, bl.a. som showmand i mange forbindelser. Men mand og mand i mellem er de rigtig godt kendt for de navne, de har i kaffeklubben.
Det vidner denne lille historie om:
Klaus Andersen gik en tur gennem Haderslev, og her mødte han borgmester HP Geil, der sagde:
– Mojn kjøffenhauner!
Og det er ikke fra Teatret Møllen, hvor Klaus Andersen i en lang årrække har slået sine folder, at HP kender ham :).
De har det alle fire rigtig godt med, at de på gaden bliver identificeret med deres kaffeklub-navne. Det fortæller temmelig meget om, at det var en rigtig god idé, de fik, da de som en Møllen-knopskydning lavede kaffeklubben. Den blev lavet på det overskud, de dengang som ret unge havde – og det bliver den stadig, selv om 28 år er gået. De fire på scenen laver ikke kun sjov – de har det også sjovt.
Nu siger de tak for kaffe, men gode tunger vil vide, at de snart havner på plejehjemmet i Husum Krat, og så går det ikke stille for sig, når Lille Sørensen, æ kjøffenhauner, selvglade Bødiker og Doven Lars møder hjemmehjælpere, der skal skifte ble på dem. Helt galt går det naturligvis, når de får serveret halvkold kaffe – “uen brøtært”!
Det lyder som spas og ballade det hele, og det er det, men der er også satiriske undertoner, der afspejler den verden, vi lever i. Det er det, der gør shows med Willys Kaffeklub til mere end lagkageunderholdning – kaffen smager godt, når Willy har lavet den, så der er udsigt til fuldt hus frem til 16. september. Kaffeklubben har premiere 24. august på Tørning Mølle, der til orientering ligger i Husum Krat.

Skrevet af Carl Skøtt / Havkatten Calle