Fodbold

Formand: “VBI risikerer at måtte lukke”

Vojens Bold- og Idrætsklub blev etableret ret kort tid efter, at Vojens var blevet dansk.

I 1923 tog driftige unge mennesker initiativ til at drive en fodboldklub. I begyndelsen kun med meget få hold, men med tiden voksede klubben sig større.

Som navnet antyder har der undervejs været andre aktiviteter i VBI end som fodbold, og i mange år har klubben i Vojens Fritidscenter også rummet en løbeafdeling. Hvis man ikke er så interesseret i spillet med den ‘lille runde’ er VBI mest kendt for at være klubben bag Vojens Høtte.

Men her, få år før Vojens-klubben kan fejre sin 100 års fødselsdag, kan det hele være slut. Den advarsel kommer klubbens formand gennem de seneste fire år, Ulrik Langmach Nielsen – kaldet ‘Buller’ – med i et interview med JydskeVestkysten.

 

Tordenskjolds soldater

Når fremtiden er usikker skyldes det ledermangel. Ulrik ‘Buller’ Langmach Nielsen takker selv af på den næste ordinære generalforsamling til februar. Det samme gør klubben næstformand og ungdomsformand. Og lykkedes det ikke at finde nye kandidater til disse poster kan klubben, som har op imod 450 medlemmer, være på vej imod opløsning.

Til JydskeVestkysten fortæller formanden at VBI langt fra er den eneste forening med dette problem. Foreningerne drives ofte af ‘Tordenskjolds soldater’ og der er desværre en stor ulyst til at give en hånd med.

Han håber dog på at der findes en løsning. Apellen rettes ikke mindst i retning af forældrene til de mange drenge og piger som spiller fodbold i hvidt og blåt.

Skulle man ikke lykkedes med at vælge de fornødne bestyrelsesmedlemmer vil Vojens-klubben skulle indkalde til en ekstraordinær generalforsamling med samme formål. Og mislykkedes det igen vil endnu en ekstraordinær generalforsamling omhandle opløsning af foreningen.